Extra large mariano 3.3.2020 n2
MARIANO: Ikke mange regnet med Mariano sitt bidrag mot Barcelona på søndag.

Hva gjør vi med Mariano?

De fleste hadde ikke regnet med at Mariano skulle punktere kampen mot Barcelona. Siden målet kom sent på overtid var vel ikke betydningen så stor, men imponerende var det allikevel. Nå som Benzema har sluttet å score og Jovic ikke har kommet helt i gang, hva med Mariano?

Mariano er en av de glemte La Fábrica produktene. Han kom til Madrid som 18 åring og gikk gradene i klubben. Mariano er spansk statsborger, men har en mor fra Den Dominikanske Republikk. Mariano kom inn på Madrid sitt førstelag under 16/17-sesongen etter en skade på Benzema. Hans første sesong var ingen suksess, men det var heller ikke planen. Mariano ble deretter solgt til Lyon og slo ann. Han scorte 18 ligamål i sin første sesong og mål var noe Madrid savnet denne sesongen. Mariano fikk endelig tillit og responsen var strålende. Dermed var det tilbake til Madrid sesongen etter, men det ble skuffende. Han leverte 4 mål, 3 i ligaen og 1 i Champions League mot Roma. Plutselig dukker han opp igjen på søndag og punkterer kampen mot Barcelona. Det er vanskelig å bli klok på Mariano, men fortjener han mere tillit?

Benzema startet denne sesongen strålende og var tidlig i sesongen toppscorer i La Liga. Nå som sesongen strammer seg, og Hazard er ute med skade, har han sluttet å score. Den siste scoringen kom i 1-0 seieren mot Atletico Madrid. Vi trengte mål mot City og mot Levante, men Benzema leverte ikke. Ingen kan ta fra Benzema innsatsen han gjør ellers og etter min mening gjør Benzema resten av laget mye bedre med sin spillerstil. Det er også grunnen til den uendelige tilliten fra Zidane. Men de gangene Madrid mangler mål, er ikke alltid Benzema mannen å stole på. I andre enden finner vi Jovic. Jovic har vist at han har mange av kvalitetene som skal til for å lykkes på det høyeste nivået og noen ganger har han lykkes. Det gagner derimot ikke Jovic mye at han ikke får tillit fra Zidane. Det går utover selvtilliten og formen hans. Jovic er uansett en langsiktig erstatter for Benzema og det kan godt hende at han vet at hans mulighet kommer, men Jovic er ikke mannen å stole på enda.

Sistemann på benken blir da Mariano. Mariano er kjent for sin uredde spillestil. Han løper for livet på alle baller, skyter fra alle vinkler og sulter etter mål. Selvom det har blitt få scoringer for Madrid, ser det ikke ut til å påvirke selvtilliten hans. Er ikke Mariano et godt valg når Madrid trenger scoring på tampen av kampen? Han er kanskje ikke i Zidane sine langsiktige planer, men har mye å komme med på kort sikt. Skal Madrid vinne ligaen, som absolutt ikke er avgjort, eller sikre avansement i Champions League, trenger vi scoringer. Siden ingen av de andre leverer, hva med Mariano?

Hva mener dere om Marianos fremtid?

Pmn6