Extra large extra large  degaard
HISTORISK: Martin er den første nordmannen som spiller for et lag som går til finalen i Copa del Rey.

Martin Ødegaard skrev norsk fotballhistorie

Martin Ødegaard (21) og La Real fikk det ikke enkelt mot Mirandés, men sikret seg cupfinale etter 1-0 seier på Estadio Municipal de Anduva. Dette betyr at nordmannen er historisk

Real Sociedad hadde en 2-1 ledelse fra den første semifinalen, der Ødegaard spilte en meget god kamp. Nordmannen var ikke like toneangivende i gårsdagens returkamp, men det bryr han seg nok lite om ettersom klubben har mulighet til å finne sin første Copa del Rey-finale siden 1988. La Real har vunnet turneringen to ganger tidligere, men har vært i finalen ved syv anledninger.

Ødegaard hadde en anonym kamp, men Real Sociedad fikk den befriende scoringen like før pause. Bortelaget fikk straffe og Mikel Oyarzabal var iskald fra ellevemeteren. Martin forsøkte i kjent stil å finne plass mellom mostanderens midtbane og forsvar. Da han en sjelden gang fikk rom, var ikke presisjonsnivået fra nordmannen på samme nivå som tidligere. Kampen var svært sjansefattig og Ødegaard fikk ikke satt sitt preg på kampen.

Adnan Januzaj hadde et skudd i tverrligger like etter hvilen og deretter presset Mirandés for en utligning, men La Real holdt unna. Kampen endte 0-1 til Real Sociedad og det var Mirandés sitt første hjemmetap på 19 kamper.

I finalen venter enten rivalen Athletic eller Granada, dette oppgjøret spilles torsdag kveld og baskerne leder 1-0 etter første oppgjør. Martin Ødegaard skriver norsk fotballhistorie, og blir den første nordmannen som spiller for et lag som går til finalen i Copa del Rey, og blir den første nordmannen i en finale dersom han får spilletid på La Cartuja 18. april. Han har tre mål og tre assist på fem cupkamper hittil.

Pmn6