Extra large   av2107
GOD: Vinícius Júnior har vært blant lagets mest utslagsgivende spillere de siste kampene, forhåpentligvis fortsetter progresjonen.

Før kampen: Real Betis (B)

Real Madrid flyr høyt etter forrige helgs imponerende seier i El Clásico, de grønnhvite vertene fra Sevilla er derimot synkende og på god vei mot avgrunnen.

  • Real Betis - Real Madrid
  • Estadio Benito Villamarín
  • La Liga Santander runde 27 
  • 08.03 kl21:00 
  • Strive Sport 

Zinedine Zidane og hans menn fikk en heller etterlengtet seier mot erkerivalen Barcelona i forrige helgs El Clásico, den smakte nok spesielt godt med tanke på de sure tapene mot Manchester City og Real Sociedad. Dersom den viktige seieren sist helg virkelig skal ha betydning, så vil det bli svært viktig å få med seg alle tre poengene mot Real Betis.

På papiret skal en bortekamp mot ett lag plassert på fjortende plass og uten seier på sine siste seks kamper være en ren transportetappe, men søndagens motstander er ingen hvem som helst. Real Betis ble av mange før sesongen pekt ut som ett potensielt overraskelse lag denne sesongen, men så langt har de skuffet enormt og underprestert helt enormt. Med andre ord går de tilreisende en heller skummel kamp i møte.

Brasiliansk fyrverkeri 

Vinícius Júnior startet denne sesongen særdeles svakt, og de fleste antok at dette kom til å bli den vanskelige "andre sesongen". De siste kampene har riktignok unge Vinícius virkelig fått fart på skøytene, hvor han har vist seg fram fra sin desidert beste side og tidvis sett ut som den spilleren han var forrige sesong. Interresant nok er det når resten av laget er på sitt værste offensivt at den unge brasilianeren som oftest viser seg fra sin beste side, noe som må sies å være en ekstremferdighet. 

Nå er den unge brasilianeren nødt til å vise at han kan prestere over tid, og ikke kun i enkeltkamper. I tillegg er det viktig at Vinícius viser progresjon på avslutningene sine, jo før jo bedre. Selv om han fikk lirket inn ett noe heldig mål via en forsvarer mot Barcelona forrige, så har det som hovedregel sett ut som at den unge brasilianeren ikke hadde truffet en fjøs med en hagle. Det hadde i alle fall vært sårt tiltrengt med en målscorer til i dette laget, spesielt nå som Benzema virker å skyte med løskrutt. 

På vei mot avgrunnen

Real Betis ble av flere pekt ut til å være en kandidat til å kjempe om plasser i Europa denne sesongen, i stedet kjemper de nå om unngå nedrykk. Etter relativt gode resultater for Espanyol sist sesong fikk Rubi muligheten til å trene den sovende giganten Real Betis inn mot neste sesong , dessverre for Rubi har ikke resultatene denne sesongen vært all verdens å rope i taket av. 

Laget har kun vunnet en av de siste ti kampene, og sånn sett er det få som levner de en sjanse på søndag mot de tilreisende fra den spanske hovedstaden.  Kanskje kan akkurat de manglende forventingene være det Real Betis faktisk trenger for å vinne en kamp, selv om forventingen bestandig er høye til Real Betis - uansett hvem som kommer på besøk. 

På tross av dårlige resultater, så har i alle fall dette Real Betis laget mer enn nok spillere som kan stelle i stand trøbbel for Real Madrid. Evigunge Joaquín virker å gjøre sin beste sesong på åresvis, samtidig har stjernesigneringen Nabil Fekir ikke gjort det så dårlig som mange vil hevde. En siste som fort kan bli utslagsgivende er Sergio Canales, som aldri fikk det til å klaffe under sitt opphold i Real Madrid. Ved flere anledninger denne sesongen har vi sett tidligere spillere og utlånt klubbeiendom gjort livet surt for Real Madrid. En ting er i hvert fall sikkert dersom jeg skulle satt penger på at noen ble å gjøre mål - så ville det vært Sergio Canales. 

Tror du Sergio Canales får sin "revansj" mot gammel klubben? 

Pmn6