Extra large  degaard

Ødegaard: - Ingen tvil om at han er sjefen

Martin Ødegaard deltok nylig i TV2 sportens podkast, B-laget.

Det går godt om dagen for Martin Ødegaard og Real Sociedad som nylig kvalifiserte seg til finalen i Copa del Rey, der erkerival Athletic Club venter i mai. Senere i dag skal de også spille en viktig bortekamp mot Barcelona, der Ødegaard ventes å finne fra start. 21-åringen har nylig fått besøk av podkasten B-laget, og der hadde han mye spennende å si. I denne artikkelen kommer vi til å gjengi de mest spennende sitatene han hadde å komme med om tilværelsen i den spanske ligaen og landslaget.

San Sebastian er ikke et dumt sted å bo. Det er mye god mat her og bra klima, kanskje litt mye regn men ellers er det greit. Det er mange flotte mennesker her. Kunne vel ikke funnet en særlig bedre plass å bo.
Jeg har hatt en god sesong hittil. Vi har spilt bra, og kan krone det med finale i Copa del Rey (noe det også ble). De siste ukene har vi også begynt å melde oss på i kampen om Champions League, så det er utrolig moro. Jeg merka det i pre-season at dette laget kan prestere bra hvis vi får ting til å flyte.
Det er ofte en del skepsis når man gjør det bra i en liga utenfor de største. Folk spør seg ofte om hvor man egentlig er, du så det jo med Erling i Østerrike også før han dro til Tyskland. Jeg var trygg på at jeg ville ta nivået i Spania, så det er deilig å kunne vise seg frem. Det har nok gått enda litt bedre enn det jeg hadde forventet.
Jeg ble godt tatt imot i Real Sociedad helt fra starten av. Alle som kommer hit blir overrasket over stemningen på tribunen. Det er en helt spesiell klubb, der supporterne virkelig står bak laget sitt.
Jeg har tatt mange steg de siste årene. Jeg er kanskje ikke den som snakker mest i garderoben, men jeg prøver å ta mer plass på banen. Jeg ønsker å gå frem som et eksempel både med og uten ball. Jeg spiller jo ofte med mye energi og er giret, så jeg prøver å få andre til å følge etter ved å coache de på banen der det er behov for det.

Taklingen på Ramos og den lederen han er

Han var ikke så fornøyd der. Det kom et par gloser først, og senere fikk jeg beskjed om at jeg burde ha beklaget. Han var litt forbanna der, men etter kampen var vi gode venner igjen. 
Sergio Ramos var helt ekstrem på den fighting-biten når jeg var i Madrid. Det var en aura rundt han, og når han kom i garderoben, så merket alle at dette var sjefen. Når han snakket lyttet alle, og han hadde stor respekt i garderoben. Han var sjefen.

Erling Braut Haaland

Hva skal man si? Det går ikke an å beskrive det han gjør. Det er helt sykt. Når han kom inn i den første kampen der og dunket inn et hat-trick, da visste man at han flyr og at det ikke ville stoppe der. Han koser seg, og det er fantastisk å se.
Vi har en Snapchat-gruppe, der også Sander Berge er med. Det kommer mye rart på den fronten fra Erling om dagen. Vi deler alt fra hva vi spiser til mye annet rart. Vi er gode venner som kan leve av å gjøre det vi synes er det gøyeste.

Landslaget

Det er kult å spille på landslaget nå. Vi har blitt bedre og bedre de siste årene og fått frem mange flere profiler, blant annet Erling som er den sykeste. Vi teller ned til mars nå, der vi skal kline til mot Serbia.
Et mesterskap med Norge ville betydd mye. Man spiller for landet sitt og det gir en spesiell følelse. Jeg håper og tror at vi skal klare det denne gangen, det trenger landet vårt. Det hadde vært bra. Man spiller ikke bare for seg selv, men for et helt land. Nasjonalfølelsen spiller inn.
Pmn6