Extra large hakimi
RETUR: Achraf Hakimi drømmer om en Real Madrid-retur.

Hakimi: - Hvis de ønsker meg drar jeg

Achraf Hakimi har i et intervju med Telefoot hintet om en mulig Real Madrid-retur.

Achraf Hakimi forbereder seg i skrivende stund på onsdagens Champions League-oppgjør, der Paris Saint-Germain tar imot Borussia Dortmund til kamp. 21-åringen har hatt en fantastisk sesong i Dortmund, og har notert for elleville tall offensivt. Fire mål har det blitt på syv Champions League-kamper, og i tillegg har han tre mål og ti målgivende pasninger på 25 kamper i Bundesliga, og det primært som back. Unggutten som er på utlån fra Real Madrid var nylig i et intervju hos Telefoot, der han hintet om en retur til den spanske hovedstaden. Dersom han kommer tilbake, vil en spiller som Dani Carvajal få sårt etterlengtet konkurranse om plassen.

Du har vært i Dortmund de to siste sesongene, er det et av de beste valgene du har tatt?

Når jeg stopper opp og tenker, innser jeg at det er det beste valget jeg har tatt noensinne, det å komme til Dortmund. Jeg spiller og utvikler meg som en spiller, noe jeg bør gjøre på nåværende tidspunkt i karrieren. 

Du er ikke bare en forsvarsspiller, du har også gode tall offensivt. Du liker å angripe?

Det har vært min beste sesong som spiller. Jeg er ikke en defensiv type som liker å holde meg bakover i banen. Jeg liker å være involvert i det offensive spillet slik at jeg kan hjelpe mine lagkamerater. Det er også viktig å bidra defensivt. Jeg ser på meg selv som en moderne forsvarsspiller. 

Dortmund leder 2-1 fra første oppgjør mot Paris Saint-Germain, hvordan klarte dere å vinne det første oppgjøret?

Det var en veldig tøff kamp med tanke på kvaliteten på spillerne deres. Men vi jobbet sammen, forsvarte oss sammen og kjempet sammen, noe som gjør at vi leder og kan gå inn i returoppgjøret med mer selvtillit. Vi må spille med samme innsats der, siden det blir en enda tøffere kamp på bortebane. Vi må forsvare oss bra og ta de sjansene vi får.

Er du overrasket over Erling Braut Haaland?

Nei, jeg er ikke overrasket. Når du har en målsulten spiller som han blir du ikke overrasket. De lever for scoringer. Hans mål hjelper oss, og vi håper han kan fortsette i samme spor i lang tid fremover, fordi det vil hjelpe laget.

Tror du Neymar og Mbappé kommer til å være på hugget i returoppgjøret?

Ja, de er spillere som elsker slike kamper og som alltid er klare til å levere i de største oppgjørene. Vi skal likevel gjøre alt vi kan for å hindre de i å prestere på et høyt nivå. 

Har Zinedine Zidane vært en spesiell person for deg?

Ja, Zidane er den personen som ga meg sjansen og selvtillit til å spille profesjonell fotball. Jeg er takknemmelige for måten han behandlet meg på, og det vil jeg alltid være.

Ville det vært en drøm for deg å skrive det neste kapittelet i din karriere i Real Madrid?

Real Madrid er klubben jeg kaller for hjem. Jeg hadde en fin tid der å spilte mange kamper. Hvis Madrid ønsker at jeg skal returnere, så returnerer jeg. Hvis ikke blir jeg nødt til å skrive det neste kapittelet i en annen stor klubb. 
Pmn6