Extra large bernabeu 2
TOMT: Slik vil Santiago Bernabéu se ut i oppgjørene mot Eibar og Valencia.

Tomme tribuner i to uker

Corona-viruset har nådd Spania, og det spanske fotballforbundet tar forhåndsregler.

Det har vært mye snakk om corona-viruset, og idrettsarrangementer den siste tiden, hvor blant annet flere oppgjør i den italienske ligaen har blitt spilt for tomme tribuner. Kort tid senere ble store deler av Italia satt i karantene, og nå har det italienske forbundet utsatt oppgjørene på ubestemt tid. Det samme har skjedd med flere ligaer i Asia, og idrettsarrangementer flere steder i verden går enten uten publikum på tribunene eller blir utsatt på ubestemt tid. 

Nå har det det spanske fotballforbundet valgt å ta forhåndsregler de også, men i stedet for å utsette kampene så vil de gå for tomme tribuner. Forbundet har valgt å la de to neste rundene i LaLiga Santander være stengt for publikum, hvilket vil si at runde 28 mot Eibar og runde 29 mot Valencia, begge på Santiago Bernabéu, vil være uten tilskuere på tribunen. Midt mellom disse to kampene skal Real Madrid spille returoppgjøret mot Manchester City i 8.delsfinalen av Champions League, men det er enda uvisst om denne kampen går for tomme tribuner eller ikke. 

Det uvisst hvordan dette vil påvirke Real Madrid da man ikke har mange liknende oppgjør å henvise til. Mest relevant vil være Champions League-kampen mot Legia Warszawa 2.november 2016, hvor det polske storlaget ble straffet av UEFA og måtte spille for tomme tribuner. Det oppgjøret endte 3-3, hvor Los Blancos tok ledelsen allerede etter et minutt, og økte ledelsen like etter halvtimen. Deretter kom omsider vertene tilbake med tre scoringer før Mateo Kovacic sikret et poeng like før slutt. Kun tiden vil vise hvordan Real Madrid gjør det uten sine trofaste supportere, og om det spanske fotballforbundet forlenger perioden. 

Hva er dine tanker om dette? 

Pmn6