Extra large  1rm0300
SAVN: Klubben har virkelig savnet Asensio denne sesongen, og flankespilleres målteft hadde nok kommet godt med denne sesongen.

Snart, Marco Asensio

Det var knyttet store forventinger til den Mallorca-fødte kantspilleren denne sesongen, men en alvorlig kneskade satte han i sommer ut av spill store deler av denne sesongen.

Omsider begynner det å nærme seg en retur for Marco Asensio, og vi har allerede fått sett glimt av spanjolen i trening med ball fra Valdebebas. Samtidig ble det kjent for en tid tilbake at klubben har skrevet han inn i troppen til sluttspillet av Champions League, om han får spilt kamper ute i Europa gjenstår riktignok enda å se. Først og fremst har Real Madrid en vanskelig oppgave borte mot Manchester City på Eithad, hvor utgangspunktet kunne vært langt bedre etter det forsmedelige tapet hjemme på Santiago Bernabéu.  Rapportene sier i alle fall at Asensio allerede skal være spilleklar om to til tre uker, selv om ingenting er bekreftet enda. 

Noe som er godt nytt for Real Madrid, som denne sesongen har sitt veldig med flankespillerne sine.  Hvor Eden Hazard har vært ute store deler av sesongen, noe som har ført til at Vinícius Júnior og Rodrygo Goes har fått mye ansvar hengende over sine unge skuldre. Spesielt med tanke på at Asensio har vært ute siden juli, og ikke har kunne bidratt på banen denne sesongen. Hvilken forfatning den nå 24-år gamle vingen er i og hva vi kan forvente oss av han i årene fremover er enda høyst usikkert, men det er flere spillere som tidligere har kjempet seg tilbake etter lignende skadetilfeller og likevel fått utrolige karrierer. Noe som er oppløftende. 

I nyere tid har vi sett en spiller som Alex Oxlade Chamberlain komme tilbake fra en lignende type skade som Asensio, uten at han var noe dårligere etter at han returnerte fra det lange skadeavbrekket. Enkelte vil til og med hevde at den 26-år gamle briten var bedre, selv om det er vanskelig å fastslå.  Aldersmessig og rent ferdighetsmessig har i alle fall Asensio og Chamberlain en hel del likheter, selv om flertallet nok er enig om at spanjolen er overlegen rent teknisk. 

Zlatan Ibrahimović opplevde det samme for ett par år tilbake når han spilte for Manchester United, men med tanke på svenskens alder er det vanskelig å si hvor mye skaden preget tempoet og nivået hans i tiden etter. I alle fall med tanke på at han dro rett til MLS etter at skaden var leget,  men det virker i alle fall som han henger greit med i Serie A denne sesongen.  Francesco Totti opplevde i likhet med svensken å pådra seg en alvorlig kneskade i godt voksen fotball-alder, hvor Totti etter å ha kriget seg tilbake fra skademarerittet spilte hele åtte sesonger til på toppnivå. 

I ett mer historisk perspektiv er det flere av kanskje tidenes største fotballspillere som har pådratt seg alvorlige kneskader i relativt ung alder, og likevel endt opp med å få fantastiske karrierer. Den tidligere Real Madrid-spissen Ruud van Nistelrooy opplevde en grusom kneskade før overgangen til Manchester United, faktisk gjorde skaden at overgangen til Balløya ble utsatt med en hel sesong. En annen tidligere Real Madrid-spiller som led samme skjebne som Van Nistelrooy var det brasilianske fenomenet Ronaldo, som var nødt til å tilbringe nærmere ett år av Inter-karrieren sin på sykestua. Ronaldo kjempet seg tilbake å vant både gullball, gullfot og VM. Likevel vil enkelte hevde at skaden gjorde at vi aldri fikk se hvor god brassen virkelig kunne blitt, og det er slettes ikke sikkert de er på villspor. Det samme sies om Roberto Baggio som i ung alder fikk en tilsvarende skade, men som spilte store deler av karrieren med smerter. Flere er av den oppfatning av at Baggio uten den nevnte skaden hadde vært sidestilt med Diego Maradona og Pelé i dag,  men i likhet med Ronaldo vil vi aldri få noen fasit på om han faktisk kunne oppnådd noe mer enn det han gjorde.

En ting er i alle fall sikkert, både Baggio og Ronaldo fikk fantastiske karriere på tross av stygge kneskader. Det samme kan sies om Van Nistelrooy, som tilsynelatende klarte seg godt i tiden etter PSV. Det gir i alle fall håp om at også Asensio kan komme sterkt tilbake, selv om nok skaden vil sette sitt preg på den hardtskytende flankespilleren. 

Forhåpentligvis slipper vi vitne enda en Jesé Rodríguez

Pmn6