Extra large beckham cele 02 030830 ofsthumb
Galácticos: I stedet for å omkranse Ronaldo etter scoring, så kunne det vært en langhåret argentiner Beckham kastet seg i armene til.

Crespo: - Jeg kunne blitt Real Madrid-spiller

Tidligere denne uken har vi sett på en rekke spillere som kunne blitt Real Madrid-spillere på ett eller annet tidspunkt, en som ikke var nevnt var Hernán Crespo.

Ikke en, ikke to, men hele tre ganger kunne Hernán Crespo ha signert for Real Madrid. Den argentinske kraftspissen var blant Europas mest fryktede angrepsspillere på tidlig 2000-tallet. Etter å ha banket inn mål på bestilling for Parma og Lazio i løpet av ett lite tiår endte Crespo opp i store klubber som Inter og Chelsea, før han hadde ett lite opphold i AC Milan. 

I ett nylig intervju snakket den nyansatte Defensa y Justicia- treneren om sitt noe spesielle forhold til Real Madrid, en klubb han ved flere ganger har spilt mot og selv kunne ha endt opp i. 

I 2002 spilte jeg for Lazio og Ronaldo for Inter, situasjonen var slik at enten jeg eller Ronaldo skulle til Real Madrid den sommeren. Ronaldo dro til Real Madrid, og jeg endte opp med å erstatte han i Inter. Dersom han hadde valgt å bli i Inter hadde jeg endt opp i Madrid. 

Dette skulle vise seg å være første gang den høyreiste angriperen skulle få muligheten til å signere for Real Madrid, med det skulle bli langt fra siste gang. Neste gang var det ikke Florentino Pérez som tok kontakt, men Ramon Calderon som vurderte han i det klubben gikk gjennom en heller vanskelig periode. 

Den andre gangen var tilbake i Januar 2009, altså  under José Mourinhos aller første sesong i Inter. Jeg så virkelig frem til å signere for Real Madrid, men de tilbudte meg kun en seks måneders kontrakt på grunn av det skulle avholdes presidentvalg den sommeren . Noe jeg ikke kunne akseptere. 

På bakgrunn av at Crespo var en godt voksen mann allerede i 2009 skulle man tro dette var siste gang Real Madrid-døren åpnet seg. Likevel dukket muligheten opp, denne gangen i ett litt annen rolle enn de foregående gangene. Denne gangen var han i dialog med klubben om å jobbe under Carlo Ancelotti, men  Pérez  endte som i 2002  opp med å få på plass en annen løsning. 

Jeg jobbet ikke direkte for Paris-Saint Germain, men jeg jobbet for Ancelotti. Jobben gikk i å lage rapporter, se kamper og gi tilbakemelding til Ancelotti på hva jeg hadde observert. Planen var i utgangspunktet at jeg skulle bli hans assistent i Real Madrid, men Pérez hadde ett ønske om at Zidane skulle få den rollen i stedet. I ettertid er det vanskelig å si at den avgjørelsen var feil.  

Crespo kunne altså blitt en Galáctico-signering, nødløsning og på ett tidspunkt assistenttrener - hvilken av de tre rollene hadde gjort seg best i ? 


Pmn6