Extra large co

Real Madrid i karantene

Både fotballaget og basketballaget til Real Madrid er satt i karantene da en spiller fra basketballaget har testet positivt for corona-viruset.

Torsdag formiddag kom det frem at en basketballspiller hos Real Madrid C.F har testet positivt for COVID-19, bedre kjent som corona-viruset. Dette har medført at samtlige spillere fra førstelagene innenfor både fotball og basketball har forlatt Real Madrid City, hvilket er Real Madrid sitt treningsanlegg. Spillerne og staben til begge lag har blitt satt i karantene, og det har i tillegg kommet en anbefaling om personer som jobber for Real Madrid på Real Madrid City skal holde seg i karantene. Dette vil si at morgendagens kamp mot Eibar ikke går som planlagt. Klubben har sluppet en offisiell uttalelse vedrørende dette, som lyder slik: 

Real Madrid C.F annonserer at et medlem fra vårt førstelag innen basketball har testet positivt for coronavirus (COVID-19). 
Anbefalingene om å forholde seg i karantene har blitt fulgt med umiddelbar effekt, hvor dette er anvendt både til førstelaget innen basketball, og førstelaget innen fotball, gitt at de to troppene deler fasiliteter på Real Madrid City. 
I tillegg så har en beslutning om å stenge treningsanlegget tredd i kraft, og det er anbefalt at hele staben til Real Madrid som jobber på Real Madrid City forholder seg i karantene. 
Kampen for basketballaget i EuroLeague, og kampen for fotballaget i LaLiga som er planlagt for henholdsvis i dag og i morgen vil ikke bli spilt. 

Dette har ført til ringvirkninger i de spanske ligaene, hvor blant annet LaLiga har suspendert de to neste kampdagene i LaLiga Santander og LaLiga SmartBank. Det vil si at kampene mot Eibar og Valencia som etter planen skulle spilles i morgen, og neste helg ikke går som planlagt. Avgjørelsen er tatt av LaLiga, ettersom det er de som organiserer turneringen, og de har informert om avgjørelsen til RFEF (Det Spanske Fotballforbundet), CSD (Høyesterett innen idrett) og klubbene i ligasystemet. LaLiga har kommet med følgende offisiell uttalelse: 

Gitt omstendighetene som har kommet til lys denne morgenen, som karantenen satt i verk av Real Madrid, og mulig positive resultater fra andre klubber, så har LaLiga bestemt seg for å fortsette med neste faste i handlingsplanen mot COVID -19. I samsvar med tiltak etablert hos Royal Decree 664, 12.mai 1997, så har det blitt enighet om at turneringen vil bli suspendert de neste to kampdagene. Denne avgjørelsen vil bli revurdert etter at karantenene som er satt i verk av klubbene som er påvirket er fullført, og andre mulige situasjoner som kan oppstå. Som organisator av turneringen, så har LaLiga kommunisert avgjørelsen til RFEF (Det Spanske Fotballforbundet), CSD (Høyesterett innenfor idrett), og klubbene. 
Pmn6