Extra large uefa susp  1
UTSETTES: Oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid blir utsatt på ubestemt tid.

UEFA: 8.delsfinalen utsettes

Både oppgjøret mellom Real Madrid og Manchester City samt oppgjøret mellom Juventus og Lyon utsettes på ubestemt tid av UEFA grunnet COVID-19.

Tidligere torsdag ble det bekreftet at en spiller fra Real Madrid sitt basketballag hadde testet positivt for COVID-19, og troppene til både fotball og basketball ble derfor satt i karantene. Kort tid senere ble det bekreftet fra LaLiga at de hadde utsatt LaLiga Santander, og LaLiga SmartBank de to neste serierundene, hvor de hadde varslet fotballforbundet, idrettens høyesterett og samtlige klubber. Det var den amerikanske basketballspilleren Trey Thompkins som testet positivt, og ettersom både basketballaget og fotballaget bruker enkelte felles deler av Real Madrid City ble begge lag satt i karantene. 

Da LaLiga gjorde det klart at de to neste serierundene ble utsatt, og Real Madrid sine spillere skulle være i karantene i to uker så sa det seg selv at det ikke ble noe av oppgjørene mot Eibar og Valencia på Santiago Bernabéu. Noe som dog enda lå løst i luften var returoppgjøret i Champions League mot Manchester City. UEFA hadde ikke tatt en avgjørelse tidlig på dagen, men da det senere ble bekreftet at også Juventus satte sine spillere i karantene grunnet at Daniele Rugani testet positivt for COVID-19 skjedde ting fort. Både oppgjøret Manchester City vs Real Madrid, og Juventus vs Lyon ble utsatt på ubestemt tid. 

Det er naturlig at en vurdering blir tatt på ny etter karantenetiden på to uker er unnagjort, men flere tilfeller har oppstått i løpet av dagen, og det er nok tvilsomt at en dato blir satt innen nærmere tid. Grunnet luftveisinfeksjon i familien har Manchester City-spiller Benjamin Mendy satt seg selv i karantene, og hos Juventus har viruset spredd seg til den argentinske stjernespilleren Paulo Dybala som også testet positivt for COVID-19. Foreløpig er det usikkert når oppgjøret finner sted eller om det spilles i det hele tatt innen nærmere tid. En ting er i alle fall sikkert, Real Madrid reiser ikke til Manchester neste uke for å spille mot de lyseblå i returoppgjøret av 8.delsfinalen i Champions League. 

Pmn6