Extra large lorenzo sanz 21.3.2020
DEN SYVENDE: Lorenzo Sanz var presidenten som hentet hjem det syvende Champions League-trofeet til Madrid, etter 32 år.

Lorenzo Sanz er død

Den tidligere Real Madrid-presidenten døde lørdag kun dager etter å ha fått påvist coronaviruset.

Lørdag kveld kom det en svært trist nyhet for alle med hjertet i Real Madrid. Tidligere Real Madrid-president, Lorenzo Sanz, gikk bort etter å ha tilbragt noen dager på sykehus i Madrid. Mannen som var Real Madrid-president i fem år mellom 1995 og 2000 ble lagt inn på sykehus i Madrid tirsdag 17. mars, etter å ha hatt feber i over en uke. Sanz fikk raskt påvist at han hadde coronaviruset, og han hadde også diabetes før han ble lagt inn. På sykehuset skal 76-åringen også ha fått nyresvikt, lørdag kveld klokken 21:45 bekreftet Lorenzos sønn, som også heter Lorenzo Sanz, tidligere basketballspiller for Real Madrid, at faren hans hadde gått bort med denne meldingen på Twitter.

Faren min døde akkurat. Han fortjente ikke denne avslutningen på denne måten. Nå forsvinner en av de beste, sterkeste og hardt arbeidende personene som jeg har sett i hele mitt liv. Hans familie og Real Madrid var hans store kjærligheter. Jeg, min mor og mine søsken har nytt øyeblikkene sammen med han med stolthet. Hvil i fred.

Klokken 22:51 skrev Fernando Sanz, Lorenzos andre sønn og tidligere Real Madrid-spiller, denne meldingen på Twitter.

Dette er den tristeste dagen i livet mitt. En fantastisk far og bestefar, og en unik person, har forlatt oss. Han oppnådde alt han ønsket, men hans største oppnåelse var familien hans. Pappa, jeg elsker deg og jeg vet at du alltid vil ta vare på oss. 

Lorenzo Sanz ble en del av Real Madrid-styret i 1985, og i 1995 vant han presidentvalget og tok over etter Ramón Mendoza. Sanz var Real Madrid-president i fem år og vant fire titler i hans tid som Real Madrid-sjef. 2 Champions League-trofeer, 1 LaLiga-trofé, 1 Supercopa de España-trofé og 1 International Cup-trofé sikret Los Blancos seg med Lorenzo Sanz i president-stolen. Den største sportslige bragden til Sanz var nok Champions League-tittelen i Amsterdam mot Juventus. Real Madrid vant 1-0 etter scoring av Predrag Mijatović, og sikret seg dermed sitt første Champions League-trofé på 32 år. I år 2000 ble Sanz slått i presidentvalget av en viss Florentino Pérez, som blant annet hadde lovet å hente Luís Figo til klubben. Real Madrid har naturligvis sluppet en pressemelding vedrørende bortgangen til Lorenzo Sanz.

Real Madrid C. F, deres president og hele styret ønsker å vise sine ytterste kondolanser vedrørende bortgangen til Lorenzo Sanz, som var president i Real Madrid fra 1995 til 2000.

I tillegg, sender vi våre tanker og all vår kjærlighet til hans kone, Mari Luz, hans sønner, Lorenzo, Fernando, María Luz og Diana og hans familie og venner. Tankene våre går også til madridistas verden over.

Under ledelsen til Lorenzo Sanz, Real Madrid utvidet sin historie. Han var presidenten som hentet, etter 32 års ventetid, det svært ønskede syvende Champions League-trofeet fra finalen i Amsterdam i 1998.

Med Lorenzo Sanz som president for Real Madrid vant klubben to Champions League-trofeer, i tillegg til en International Cup, en LaLiga og Supercopa de España.

I dag føler madridismoen tapet av en president som dedikerte en stor del av livet sitt til hans store kjærlighet: Real Madrid.

Med omstendighetene tatt i betraktning, Real Madrid skal vise han respekten han fortjener så fort dette lar seg gjøre. 

Hvil i fred, Lorenzo Sanz!

Pmn6