Extra large satellite
LEGENDARISK: Målet til Sergio Ramos i Champions League-finalen i 2014 er legendarisk.

Sergio Ramos fylte år

Kapteinen som fylte 34 år i går har 640 opptredener for Real Madrid, scoret 91 mål og vunnet imponerende 21-titler.

Sergio Ramos fylte 34 år og har allerede en god stund blitt omtalt som en Real Madrid-legende. Sommeren 2006 signerte en ung Sergio Ramos for Real Madrid, etter å ha blitt fostret opp i Sevilla. Han startet som back i Real Madrid og har etter årene blitt omskolert til midtstopper. Han har scoret i hver eneste sesong som Real Madrid-spiller siden 2006 og Sergio Ramos tok over kapteinsbindet etter Casillas i 2015 da sistenevnte forlot Real Madrid til fordel for FC Porto.

Midtstopperen spiller sin femtende sesong for de hvite, der han han har en spektakulær rekord bestående av 21 titler: 4 i Champions League, 4 i Klubb VM, 3 i den europeiske super cupen, 4 i LaLiga, 2 i Copa del Rey og 4 i den spanske super cupen.

Ramos er spilleren som er nummer fem på listen med spillere som har flest kamper for klubben. Han har 640 kamper og har kun klubblegender som Santillana (645), Sanchís (710), Casillas (725) og Raúl (741) foran seg. I tillegg har han scoret hele 91 mål. Men sett bort fra hans statistikk, er kapteinen en avgjørende figur i Real Madrids 118 år lange historie. 

Europacupene

Sergio Ramos sitt mål mot Atlético i la Décima og la Undécima-finalen, eller målene i 2014 og 2018 klubb-VM er uforglemmelige. Han har også kaptein vært kaptein da han vant tre av sine fire Champions League-titler. I den siste tittelen han vant, den spanske super cupen i Yeda, scoret han det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen. Når det kommer til hans internasjonale karriere, har han gjort flest opptredener for Spania (170), vunnet ett verdensmesterskap og to europamesterskap.

Hans beste sesong som Real Madrid-spiller med tanke på antall mål, kom i 2018/19-sesongen. Da scoret han mektige elleve mål fra stopper-plass. Han fikk ansvaret for straffespark etter Ronaldo hadde forlatt klubben, fikk en del målpoeng på den fronten. Han har scoret mange bemerkelsesverdige scoringer gjennom sin karrière, der de fleste husker scoringen hans mot Atlético Madrid i Champions League-finalen i 2014.

Hva er ditt beste minne fra tiden med Sergio Ramos?

Pmn6