Extra large rodrygo goesss

Rodrygo med en god debutsesong

Rodrygo har levert bedre enn det man forventet i hans første sesong. Shayan Jalilian kommenterer.

Det har vært en innholdsrik sesong for Rodrygo Goes. 19-åringen ble i forkant av denne sesongen hentet til Real Madrid etter å ha spilt 49 offisielle kamper for den brasilianske storklubben Santos. Rodrygo ble før hans ankomst til Madrid regnet som en av de største talentene i verden, noe han også blir i dag. I denne artikkelen skal vi ta en titt på hans debutsesong i Real Madrid.

Først og fremst må det nevnes at han var tiltenkt en rolle på Real Madrid Castilla. Han imponerte dog i pre-season med en flott scoring mot Bayern München, og med sin gode arbeidsetikk og holdninger klarte han å vinne tilliten til Zinedine Zidane. 25.september fikk han sin debut for Real Madrid mot Osasuna, og kronet det med å score et vanvittig lekkert mål.

Det gjorde at han etter hvert spilte seg til en plass på laget og fra oktober til januar spilte han 15 kamper i LaLiga og Champions-league, og spesielt Champions League-kampen mot Galatasaray huskes godt der han puttet et hat-trick. Etter hvert stoppet det opp for brassen, som ikke klarte å sette noe særlig preg på kampene. Han ble til tider altfor anonym, og spilte i altfor stor grad på det enkle. Samtidig begynte virkelig Vinicius å finne formen, noe som gjorde at det ble tøffere kamp om plassene.

26.januar var sist Rodrygo spilte for Real Madrid i serien, og etter det ble han plutselig vraket fra kamptroppene av Zinedine Zidane.

Derfor sitter mange med et inntrykk av at 19-åringen har hatt en noe skuffende debutsesong i LaLiga, men undertegnede mener det blir feil å si. Først og fremst er det sjeldent at en 19-åring bare spaserer rett inn i elleveren til Real Madrid og gjør plassen til sin egen. I tillegg så står han med ni målpoeng på 18 kamper, i sin første sesong i verdens største klubb. Alt dette når han egentlig var tiltenkt en rolle i Real Madrid Castilla.

Derfor vil faktisk jeg mene at han har overgått mine forventninger i hans første sesong. Dette er en svært talentfull spiller som kommer til å bli en stor stjerne i fremtiden. Med det sagt så støtter jeg Zidanes avgjørelser om å vrake han fra troppene, for han kom til en periode der han bidro med svært lite, gjorde flere dårlige valg og virket å være ute av flyten. 

Dette er dog ikke en gutt som lar seg knekke av den grunn. Rodrygo er svært sterk mentalt, og en av de mest hardtarbeidende spillerne i troppen. Det har florert videoer av han i det siste der han sammen med en personlig trener jobber knallhardt for å holde seg i form. Det gjelder å være tålmodig, for nye sjanser det kommer han så definitivt til å få.

Pmn6