Extra large di maria

Di María: - Jeg rev brevet i stykker

Den tidligere Real Madrid-spilleren har snakket om et av de tøffeste øyeblikkene i karrieren.

Sommeren 2010 ble den argentinske midtbanespillerne hentet til Real Madrid, etter tre år i Benfica. 32-åringen ble på den tiden regnet som en svært spennende spiller, og gikk rett inn i startelleveren til Jose Mourinho i sin første sesong i klubben. I løpet av de fem årene han var i den spanske hovedstaden noterte han seg for 190 kamper, 36 mål og 85 målgivende pasninger. Han var i tillegg med på å vinne både Champions League og LaLiga som en viktig brikke i elleveren.

I et nylig intervju som er blitt gjengitt i den spanske avisen AS har han snakket om et av sine tøffeste øyeblikk i karrieren. Etter at han var med på å vinne La Decima med Real Madrid, ble det et par måneder senere klart at James Rodriguez var på vei til Real Madrid, noe som gjorde at argentineren måtte finne seg en ny klubb. Samme sommer var Di María på landslagsoppdrag for Argentina i VM, der han fikk en smell før VM-finalen. I forkant av den kampen fikk han et brev fra Real Madrid.

Jeg fikk en smell i foten i kampen mot Belgia, noe som gjorde at jeg var i tvil til å rekke VM-finalen. Jeg brydde meg ikke om det, eller om jeg kanskje aldri kunne spille igjen, det eneste viktige for meg var å spille finalen. 
Jeg visste samtidig at Real Madrid ønsket å selge meg. Det var snakk om at James Rodriguez skulle bli hentet for å ta min plass i elleveren, og når det brevet kom fra Real Madrid i forkant av finalen skjønte jeg med en gang hva det dreide seg om...
De ønsket å forhindre meg fra å spille finalen, slik at en eventuell salg ikke skulle gi i vasken hvis skaden min forverret seg. 
Jeg gråt når jeg fortalte landslagstrener, Alejandro Sabella, at jeg ikke var 100 prosent. Jeg visste at han elsket meg og at han ville at jeg skulle spille, men jeg fortalte han at han måtte plukke den han mente var best. Jeg ville bare det beste for laget, og visste at fremtiden min kunne ødelegges hvis jeg spilte.
Dagen før kampen drillet han Enzo Perez inn i elleveren isteden for meg, og resten er historie...

Det endte som kjent med at Argentina tapte VM-finalen mot Tyskland, og en måned senere var argentineren klar for Manchester United. Den overgangen gikk ikke etter planen, og etter kun en sesong på Old Trafford ble han solgt videre til PSG, der han har gjort sakene sine svært bra. Han har fortsatt en stor status blant Real Madrid-supporterne, og ingen glemmer noensinne raidet hans før 2-1-scoringen til Gareth Bale i Champion League-finalen mot Atlético Madrid.

Pmn6