Extra large rau l 29.10.2019
GODT TRENT: Raúl var eksepsjonelt godt treng på sitt beste under tiden som Real Madrid-spiller.

- Han kunne vært en god maratonløper

José Luis San Martín stilte nylig opp i MARCA og snakket om tiden som fysisk trener for Los Galácticos.

Vet du hvem José Luis San Martín er? Ikke? José Luis San Martín var mannen som hadde ansvaret for et Real Madrids Los Galácticos skulle være fysisk forberedt og i toppform i en åtteårs-periode. Spanjolen var fysisk trener i Real Madrid-systemet i hele 37 år, og fra 2003 til 2011 var han fysisk trener for Real Madrids førstelag. Nylig stilte spanjolen opp i et lengre intervju med MARCA, der han snakket om noen av stjernenes fysiske form under hans ledelse. Han funderte også over hvilke andre idretter spillere som Raúl, Roberto Carlos og Ronaldo Nazário kunne satset på om det ikke var fotball.

Raúl:

Han hadde vært en fantastisk maratonløper. Rett etter han la opp så løp han et maraton på tre og en halv time. Med spesial-trening kunne han ha blitt en maratonløpet og løpt på rundt to timer og et kvarter. Han hadde en enorm utholdenhet, på lik måte som evnen til å ofre seg og lide for laget. Han har alle karakteristikkene som en elite-utøver i maraton må ha, blant annet en veldig lav fettprosent, som var 9% da han var aktiv. Han hadde evne til å holde ut, slite og å aldri gi seg.

Til tross for at han ikke hadde noen enorme fysiske ferdigheter, så var tallene hans på banen unike. I en Champions League-kamp løp han 14 kilometer! For en fotballspiller så er forskjellen på å ville og å kunne i treningshverdagen, denne forskjellen ble liten for Raúl fordi han jobbet alltid 100% og det ga resultater på banen.

Roberto Carlos:

Med Roberto så husker jeg etter en treningsøkt på Ciudad del Fútbol i Las Rozas, så tok jeg han til side og sa "Du, på 100 meter bruker du mer enn 11 sekunder". Han så på meg og svarte "Sjef, vi får prøve det nå". Jeg sa at han akkurat var ferdig med å trene og at det ikke var en god idé, men da var det ingen vei tilbake. "Ta stoppeklokka så prøver vi" insisterte han. "Ok, jeg stiller meg på enden, løfter armen og når jeg sier ifra så løper du. Når du tar det første steget starter jeg klokka (for å begrense feilmarginen)", forklarte jeg han.

Han fullførte på 10,8 sekunder, helt enormt. Roberto hadde helt sinnssyk akselerasjon, og han holdt denne farten og evnet å holde den helt ut. Det viser at han hadde vært en fantastisk kortdistanse-løper. Jeg har aldri sett en fotballspiller med en slik muskelmasse i beina som med Roberto Carlos, han var fra en annen planet. 

Ronaldo:

Ronnie hadde vært en fantastisk løper på 60 meter, han hadde noen egenskaper veldig like Ben Johnson. På 60 meter varierte han mellom 6,8 og 7,8 sekunder akkurat. Han hadde sterkt og raskt muskelfiber, men det ble fort slitt. Han var veldig eksplosiv. Jeg gjorde mye aerodynamisk arbeid, for å øke utholdenheten til muskelaturen hans. Han hadde en stor muskelkapasitet. Han hadde god balanse og det gjorde så han kunne være eksplosiv på små flater uten å miste farten. Den dag i dag finnes det ingen spiller som har det potensialet og den farten som Ronaldo hadde.

David Beckham:

Han hadde vært en veldig god løper på 800 meter, fordi han hadde god relativ styrke. Verdensrekorden på denne distansen er rundt 1:40, og Beckham kunne nok gjennomført det et sted mellom 1:50 og 1:52 uten problemer. Han var ren midtbanespiller, og hadde bra fart. Han hadde god fysisk styrke for å løpe 10-12 kilometer per kamp, uten problemer. 

Luís Figo og Zinedine Zidane:

Figo hadde enorm beinstyrke og god utholdenhet. Han var kraftfult. Med en godt spesifikt arbeid hadde han ikke gjort seg bort på mellomdistanseløp, på variert underlag. Som Zidane, han hadde også god utholdenhet. De begge likte godt å jobbe og ta seg helt ut. I sånne løp med regn og andre utfordringer i et konstant blodslit i de verste forholdene som finnes, hadde det passet godt for begge to. Zidane og Figo tok all arbeidet seriøst, og de likte å trene.
Pmn6