Extra large odri

Odriozola: - Min tid vil komme

Den spanske høyrebacken sier at han ser for seg en fremtid i Real Madrid.

Det må være lov å si at Odriozola har vært en skuffelse i Real Madrid-trøyen etter at han ble hentet til klubben i forkant av 2018/2019-sesongen. Mye tid på benken og svake prestasjoner på banen når han fikk spille, gjorde at klubben bestemte seg for å låne han ut til Bayern München i januar. Der har han kun fått spille 63 minutter, noe som har vist seg å være et dårlig valg av klubb å dra på utlån til med tanke på spilletid. Nylig har 24-åringen tatt en prat med MARCA.

Hvordan håndterer du denne korona-krisen?

Det er helt forferdelig. Det er en uventet situasjon som har påvirket alle, og eneste løsningen er å holde sammen. Jeg er en optimist og en slik krise får det beste ut av samholdet mellom folk. Jeg vil hylle alle de i frontlinjen som kjemper mot denne sykdommen, de er ekte helter i denne historien.
Fotball er ikke det viktigste nå. Hver dag må vi høre på alle de nye rapportene om mennesker som har mistet livet. Mange av de har ikke vært i stand til å være med familien i de siste øyeblikkene av livet, og mange får heller ikke tatt farvel. Det er veldig trist. Vi må vinne kampen mot korona-viruset. 

Hva tenker du om å spille fotball for tomme tribuner?

Magien i fotballen er for folket, supporterne og stemningen på tribunen. Vi som er involverte ønsker å spille for fulle tribuner, men forstår at folkehelsen har førsteprioritet. 

Har Real Madrid kontaktet deg om situasjonen?

Ja, de har kontaktet både meg og klubben. I løpet av min tid i Bayern har de gjort en bra jobb med å følge meg.

Hvorfor bestemte du deg for å dra på utlån i januar?

Jeg synes tiden var inne for å se seg om etter nye muligheter. Når jeg fikk muligheten til å komme til en så legendarisk klubb benyttet jeg meg av den muligheten etter å ha evaluert mine muligheter. En fotballspiller trenger å spille, så jeg tok denne muligheten.

Men du har ikke fått spille særlig mye...

Hver overgang trenger tid, og vi vet at overganger i januar ikke er lette. I Bayern, slik som i Real Madrid, er det stor konkurranse om plassene. Frem til desember slet laget med å finne rytmen, men etter at jeg kom har laget blitt bedre, og det er en stor utfordring å få en plass i startelleveren. Jeg har kun vært her i to måneder.

Når bestemte du deg for å forlate Real Madrid?

Den første jeg ønsket å snakke med var Zidane. Jeg snakket masse med han om tilbudet jeg hadde, og selv om han ønsket at jeg skulle bli kunne han forstå ønsket mitt. Jeg må takke han for at han tenkte mer på meg, enn på seg selv.

Er du overrasket over hvor lite tillit Zidane har gitt deg i Real Madrid?

Jeg er en av de personene som setter fokus på meg selv, når ting ikke går som ønsket. Jeg ser på meg selv, og hva jeg kan forbedre for å få spille mer. Etter skaden jeg pådro meg i april forrige sesong, der jeg var ute i tre måneder, ble det vanskelig å finne formen igjen. I løpet av min karriere har jeg aldri snakket med treneren om spilletid, og det var heller ikke annerledes med Zidane. Med all ærlighet så føler jeg tilliten hans, og vet at tiden min vil komme.

Tror du fremtiden din i Real Madrid avhenger om Zidane er trener eller ikke?

Jeg har kun gode ord å si om Zidane. Han har alltid behandlet meg bra, vært ærlig med meg og er godt likt av alle i Madrid. Jeg lever i nåtiden og det er Bayern som gjelder for meg nå, også får jeg sette meg ned etter sesongen å ta en prat med Zidane. Men jeg gjentar, jeg har kun gode ting å si om han.

Føler du at den beste versjonen av Odriozola enda ikke har fått vist seg frem på Bernabéu?

Jeg har spilt gode kamper, men problemet har vært kontinuiteten i spilletiden. Vi som er backer er avhengige av fysikken og farten vår, noe som forbedrer seg jo flere kamper vi får spille. 
Pmn6