Extra large  he26528
FREMTIDENS STJERNE: Her ser vi Kylian Mbappé i duell med Marcelo på Santiago Bernabéu i november.

Haaland og Mbappé? Ja,takk!

MARCA meldte i helgen at Madrid vurderer å hente både Haaland og Mbappe til klubben innen 2021. Om dette er sant eller ikke er vanskelig å si, men det ville vært typisk Madrid. La oss se litt nærmere på dette. Mats Hermansen kommenterer.

Sagaen om Kylian Mbappe har gått sin gang siden dagene hans i Monaco. Mbappe slo igjennom under 16/17-sesongen. Monaco tok ligagullet i Frankrike og kom helt til semifinalen i Champions League. Denne sommeren var alle på jakt etter franskmannen og det så ut til at Madrid hadde fus. Mbappe idioliserte Ronaldo, alle husker bildene av Ronaldo på soverommet hans, og han er naturligvis en stor fan av Zidane.  Om Madrid hadde sjans på overgangen eller ikke er usikkert, men de hadde absolutt en mulighet. PSG trakk uansett det lengste strået og Mbappe har bevist kvalitene sine der. Han er omtrent er ferdig produkt i en alder av 21 og har vunnet VM. Ryktene sier at han ikke ønsker å fornye kontrakten sin, som løper ut neste år, og at det er en liten rift mellom han og Tuchel. At Madrid ønsker seg franskmannen og at de kommer til å prøve å lokke han til Spania er helt sikkert. Om Mbappe ønsker seg til Madrid er ennå usikkert, men hvorfor skulle han ikke være det? Så lenge Zidane står langs sidelinjen, er mulighetene store for denne overgangen.

Med Haaland er det en annen sak. Nordmannen var nærmest ukjent for internasjonale klubber ved starten av sesongen. Alt snudde seg da Champions League sesongen startet. Haaland bøttet inn mål i Østerrike og leverte like godt i Champions League. Dermed kom den uungåelige overgangen i januar og valget falt på Dortmund. For hans egen sportslige utviklig var kanskje Dortmund det beste valget. Haaland gled rett inn i laget og scorte hat-trick i sin første kamp. Dermed senket han PSG med to mål på hjemmebane. Haaland har blitt en sensasjon denne sesongen og er ennå bare 19 år. Halaand har på mange måter bevist at han er "the real deal" og han har en stor karriere foran seg. MARCA skriver at Madrid skal forsøke å lokke han til klubben denne sommeren. Haalands agent, Mino Raiola, sier at en overgang ikke er aktuell før neste sommer. For Haalands del, og min personlig mening, er det best at han blir i Tyskland ihvertfall en full sesong til. Men hvem sier nei hvis muligheten byr seg?

Mbappe overgangen virker ganske klar for de fleste som følger Madrid. Madrid har høyere status som klubb og trenes av en legende. Madrid kan håndtere både de økonomiske og sportslige behovene til Mbappe, men hvorfor skulle ikke PSG gjøre dette? PSG er ikke mange sesonger unna en seier i Champions League og de er attraktive for andre stjerner. Madrid er foreløpig en "større" klubb enn PSG og med Zidane som trener bør Madrid appellere litt ekstra til en spiller som Mbappe. De fleste vil gjerne være innom en klubb som Madrid i løpet av sin karriere og la oss håpe Mbappe tenker som mange andre. Haaland overgangen er foreløpig langt unna, spør du meg. Han har nettopp ankommet Dortmund og er bare 19 år. Han er en sensasjon denne sesongen, men hvordan blir det neste sesong? Og sesongen etter? Mbappe har vist kontinuitet, det har ikke Haaland fått muligheten til ennå. Spørsmålet rundt Haaland er tålmodigheten hans. At han valgte Dortmund, fremfor Manchester United, viser at han er tålmodig. Han gikk ikke rett til toppen, han vil ta tiden sin. I Dortmund er ikke presset like stort og forventningene er lavere. I United ville han vært midtpunktet og klubben ville vært avhengig av han for resultater. Det er ikke Dortmund. Ingenting er klart ennå og ryktene er ren spekulasjon, men tenk hvordan laget ville sett ut? Hazard, Mbappe og Haaland i angrep er en dødelig trio. La oss håpe vi får se dette snart!

Hva tenker dere?                                                       

Pmn6