Extra large real madrid 2010
GODE GAMLE DAGER: Ramos, Adebayor, Ronaldo og Arbeola feirer sammen.

2010 vs 2020

I disse tider passer det fint å se litt tilbake i tid. Real Madrid var i 2010 et ganske annerledes lag enn i dag og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på de ulike lagene kombinert.

Forsvar:

Pepe- Varane: Alle savner vel Pepe? Den noe agressive portugiseren ga alt for laget sitt, på både godt og vondt. Han var fryktet av de aller fleste og fungerte også fint som en defensiv midtbane, rettere sagt en tanks på midtbanen. Varane er den typiske moderne midtstopperen. Han er god med ballen blant bena, ligger ofte høyt i banen og er forsiktig i taklingene. I denne posisjonen gir jeg Varane det lengste strået, men Pepe er like bak

Ramos- Carvalho: Ramos var i denne perioden høyre-back, men alle er vel enige i at midtstopper versjonen er bedre? Ramos var aldri en naturlig back, men mange av dagens offensive ferdigheter stammer fra denne perioden. Carvalho var den andre midtstopperen i denne perioden og var på vei mot slutten av karrieren. Her er det Ramos for alle penga!

Arbeola- Carvajal: Arbeola var en stjerne i denne perioden, men er langt unna Carvajal. Arbeola var mer den gamledagse backen og var en ren forsvarsspiller. Carvajal er like god offensiv som defensiv og er både raskere og bedre med ballen. Ingen tvil om at Carvajal tar denne fra Arbeola.

Midtbane:

Gago/Diarra- Casemiro: Igjen er det den nye utgaven som regjerer. Gago og Diarra var begge gode fotballspillere, men kan ikke måle seg med Casemiro. Brasilianeren er selve fundamentet i Madrid laget og er muligens den viktigste spilleren per nå

Alonso- Kroos: Kroos er et trygt kort. Han treffer på 9/10 pasninger, finner alltid åpninger og scorer mål i ny og ne. Alonso var mye av det samme og kanskje litt mer? Alonso var en boks til boks spiller og spilte med enorm trygghet. Han hadde en fin skuddfot og var god defensiv. Med Kroos kan det bli mye passivt spill og tempoet trekkes litt ned. Alonso får denne av meg.

Øzil- Modric: Modric er blant de beste i denne posisjonen noensinne. Han har full kontroll på ballen og treffer på alt. Hvis det er noen som kan kalles en døråpner, så er det definitivt Modric. Øzil var samme type spiller, men det skortet litt på arbeidskapasiteten. Øzil har blitt mindre nevneverdig de siste årene, men var på sitt beste i Real Madrid. Modric stikker av med denne.

Angrep:

Higuain- Benzema: Begge spillerne var i klubben på denne tiden og Benzema fikk mere tillitt etterhvert som Mourinho kom inn. I dag er Benzema en spiller som gir alt for klubben og spesielt under Zidane sin ledelse. Som en ren målscorer er Higuain bedre, i noen tilfeller, men som en tilføring til laget er Benzema overlegen. Benzema er brikken som får alt til å gå opp. Han jobber defensivt, er ute på kantene og tilrettelegger. Higuain vinner som en goalgetter, men Benzema tilfører laget mer.

Ronaldo-Bale: Ronaldo spilte som høyreving i denne perioden. Er ingen tvil om hvem som vinner denne duellen!

Di Maria- Hazard: Hazard er på papiret en bedre spiller enn Di Maria, men har ennå ikke fått vist det frem for sitt nye publikum. Di Maria var en av de spillerne Madrid aldri burde ha solgt, men som måtte vike unna for nye spennende spillere. Hazard er kanskje vanskeligere å ta ballen ifra og har enorm fart, samt en viktig målscorer for Chelsea, men har ikke fått vist noen av disse kvalitetene ennå. Di Maria går videre herifra.

Keeper:

Casillas- Courtois: Casillas og Courtois er to forskjellige keepere. Courtois er god i feltet og dekker mye av målet. Casillas ligner mere på Navas. Gode reaksjonsevner og god til å posisjonere seg. Courtois er litt mere moderne i form av at han må bruke bena mere enn forgjengeren, selvom han ikke er altfor for komfortable med dette. Courtois er absolutt en god keeper og har noen år å komme seg på, men Casillas var virkelig hjertet til Madrid. Casillas slår Courtois i sine yngre dager.

Laget ser altså slik ut:

               Di Maria                           Benzema                           Ronaldo

                                                                

                                                         Modric

                                 Alonso                                Casemiro


Marcelo                 Ramos                            Varane           Carvajal

                                                    Casillas


Hva sier dere?

Pmn6