Extra large zidane 2
HODESTERK: Zidane avsluttet karrieren sin med et smell.

Materazzi: - Mitt eget land hatet meg for det

Marco Materazzi har snakket ut om VM finalen i 2006 og hodeskallen han fikk fra Zidane.

Vi husker alle VM i 2006. Det var avklart på forhånd at dette var Zidane sin siste reise som fotballspiller og forhåpningene var store. Zidane storspilte under hele turneringen og scorte på arrogant vis i finalen. Så skjedde det. Ingen plukket det opp til å begynne med, men Zidane ble plutselig utvist. Han spaserte rett ut i garderoben, uten at noen viste noe. Dermed fikk vi se det. Zidane småjogger foran Materazzi, stopper brått og skaller han rett i brystet. Umiddelbart var det et sjokk for alle. Zidane var som regel en ydmyk og sportslig figur i fotballen og ingen kunne forutse dette. Men etterhvert tilga vi Zidane og hatet Materazzi.

Materazzi er virkelig noe for seg selv. Han er selve definisjonen på en typisk "old-school" midtstopper. Han ga livet sitt på banen og ga blanke i røde kort. Han er en spiller du enten hater eller elsker. Etter situasjonen med Zidane var det mange som umiddelbart støttet Materazzi, uten å vite historien bak. Materazzi hadde et dårlig rykte på seg fra før, men denne gangen virket han uskyldig. Både leppelesere og Zidane selv forklarte etterhvert situasjonen. Zidane hadde latt seg irritere over at Materazzi hadde dratt han i skjorta under cornersituasjonen rett før. Zidane sa at Materazzi kunne få skjorta etterpå, siden han hadde så lyst på den. Materazzi sa da at han heller ville ha søstra. Zidane reagerte da med en hodeskalle mot brystet. 

Materazzi har nylig i et intervju snakket mere ut om selve situasjonen og hva som skjedde i ettertid.

Zidane ble forsvart av Frankrike, mens jeg ble hatet av Italia. For meg så er ikke de ekte italienere, jeg har alltid forsvart Italias farger. Kritikken deres såret meg mest. De skulle ha kysset bakken jeg gikk på, siden det var jeg som utlignet. 

Materazzi forklarte så litt mer rundt selve situasjonen:

Jeg sa noen dumme ting som ikke skulle ha fremprovosert den reaksjonen det fikk. På alle baner i Roma, Napoli, Milan og Paris hører du verre hele tiden. Jeg snakket om søstra hans og ikke moren. Moren min døde når jeg var 15, så jeg ville aldri gått så lavt.
Pmn6