Extra large marianoo

Aranda: - Mariano er en kriger

Agenten til Real Madrid-spissen har snakket om klientens sterke mentalitet.

Korona-situasjonen kom i verst tenkelig tidspunkt for Mariano Díaz, som så ut til å være på vei til å bli Real Madrids andrespiss foran Luka Jovic. Spissen hadde ikke spilt ett eneste minutt i LaLiga før han ble byttet inn i kampen mot Barcelona og puttet 2-0-scoringen til stor glede. Mariano har gått gjennom masse tøffe øyeblikk, og nylig har agenten skrytt av spissen fra den dominikanske republikk.

Jeg møtte Mariano når han spilte på Premia. Jeg var trener på førstelaget og han var gutten som tiltrakk seg alles oppmerksomhet. Han hadde et spesielt brunt utseende med lange tykke krøller. I tillegg var han en svært god spiller. 
Vi møttes senere igjen i Espanyol når jeg var trener på akademiet, og han spilte for klubbens ungdomslag. Vi holdt kontakten og når jeg bestemte meg for å bli agent ble vi enige om å jobbe sammen.

Det neste steget

Han var 17 år og konkurrerte mot seniorspillere i Badalona, i Segunda B. Som en av mine kollegaer sier; han var et dyr. Det var ikke hvilket som helst lag han spilte for heller, det var i en tøff divisjon med seniorspillere.  Han var en tenåring, men ingenting kunne stoppe han. Han konkurrerte som en hai, og snart ble større klubber interesserte.
Barcelona, Sevilla, Villarreal var blant lagene som var interesserte, men i det øyeblikket Real Madrid kom på banen var han ikke i tvil. Jeg husker den samtalen som om det var i går, foran treningssenteret til hans far. Jeg fortalte han at det var andre tilbud som kanskje var bedre med tanke på spilletiden hans, men han var ikke i tvil, han ville til Real Madrid, der han først skulle starte i Real Madrid Castilla. Til slutt endte det med en overgang til en verdi av 40 000 euro.

La Fabrica

Han begynte umiddelbart å score, men han gikk også gjennom noen tøffe øyeblikk. 
Et av de mest avgjørende øyeblikkene var i 2015 når Zidane var trener for B-laget og foretrakk Raul de Tomas og Borja Mayoral foran Mariano. Vi prøvde å overtale han til å forlate klubben, men det var helt umulig. Han ville bli og kjempe om plassen. 
Det skulle vise seg å bli verdt det, for senere i sesongen i en kamp mot Rayo Majadahonda lå de under 1-0, og verken Raul de Tomas eller Borja Mayoral spilte. Han ble etter hvert byttet inn i kampen, scoret to mål og sørget for at Real Madrid Castilla vant. 
Etter den kampen scoret han mer enn 20 mål resten av sesongen og fikk til slutt en ny kontrakt med klubben med lovnader om spilletid.

Utlånet til Lyon

Mariano er en av de mest intelligente personene jeg kjenner. Hodet hans analyserer alt, og han vet hvordan han skal få viktige ting gjort. Han har DNA'et til en vinner, og vil alltid konkurrere. Når han bestemte seg for å prøve noe nytt, analyserte han tilbudene han hadde og bestemte seg for at Lyon ville være det beste for hans spillestil. Jeg tror ikke det er så vanlig at spillere analyserer så dypt som det han gjorde før de tar et valg.

Returen til Madrid

Han var sikker på at Sevilla ville være et bra valg for han, men så kom Julen Lopetegui inn i bildet i siste øyeblikk og overtalte han til å velge Real Madrid. Det har gått et og et halvt år siden overgangen, og det har vært vanskelig for han. Akkurat nå når han var i ferd med å snu ting har alt stoppet opp.

Personen Mariano

Han har den dag i dag de samme vennene han hadde den tiden han spilte juniorfotball. Han lever for familien sin. Han er ekstremt generøs men også veldig stille. Det er vanskelig å vinne hans tillit. Måten han fokuserer på fotballen har fått han der han er i dag.
Pmn6