Extra large 1974 1975 c79 2c horizontalthumb
MESTERE: Dette var laget som sikret den sekstende ligatittelen i 1975.

45 år siden den 16. ligatittelen

Det er nå 45 år siden den 16. LaLiga-tittelen ble sikret med fem kamper igjen å spille med Miljanic i spissen.

Real Madrid ble kronet til LaLiga-mestere for sekstende gang 27 . april 1975, uavgjort på Atocha Stadium mot Real Sociedad var nok til å sikre tittelen. Etter at vertene tok ledelsen i første omgang etter scoring fra Idígoras, kjempet de hvite til slutt på jakt etter poenget som ville sikre pokalen. I det 89. minuttet utnyttet Pirri muligheten til å utligne og sikret ligatittelen.

Sesongen ble avsluttet med Real Madrid på topp, ledet av Miljanic, etterfulgt av Zaragoza og Barcelona. I tillegg til å være ligaens mestscorende lag, var Santililana lagets toppscorer med 17 fulltreffere. 

Den sjette ligatittelen

Samme dag i 1958 klinket de hvite til med sin sjette LaLiga-tittel etter uavgjort mot byrival Atlético. Carniglia ledet laget og Los Blancos sikret tittelen i den nest siste kampen den sesongen. Den sesongen toppet naturligvis Real Madrid etterfulgt av Atlético og de hvite var ubeseiret på hjemmebane gjennom hele sesongen. Di Stéfano stakk av med Pichici trofeet sammen med Badenes (Valladolid) og Ricardo (Valencia) etter at de tre poengplukkerne hadde 19 mål. 

Pmn6