Extra large vinicius jr   rodrygo 26.9.2019
TALENTER: Både Vinicius Jr og Rodrygo kom med på EPSNs eksklusive talentliste.

Fem Real Madrid-spillere på eksklusiv talentliste

Tre spillere i dagens tropp og to utlånte kom med på EPSNs liste over verdens beste fotballspillere som er 21 år eller yngre.

Norske Tor Kristian Karlsen har for ESPN utført den krevende jobben med å kåre de beste unge spillerne i verden. Karlsen har en fortid som speider for blant annet Monaco, Zenit og Watford. På listen som består av 36 spillere er fem Real Madrid-spillere kommet med. Karlsen har bare rangert de ti beste, så de gjenstående 26 er bare listet opp alfabetisk. To spillere som er del av dagens Real Madrid-tropp har klart havne blant de ti beste. Under her kommer navn, plassering og Karlsens begrunnelser. 

Utenfor topp 10:

Achraf Hakimi (utlånt til Borussia Dortmund):

Den utlånte vingbacken kommer ikke overraskende med på lista til Karlsen. Nordmannen skriver at styrkene hans er hans lynraske offensive løp, timing og besluttsomhet. Karlsen mener det er få mer produktive høyrebacker enn Achraf i europeisk fotball. Har etablert seg som en de mest interessante spillerne i sin posisjon, og flere klubber følger hvis nøye med på marokkaneren. Svakhetene til Hakimi mener Karlsen er at han gir fra seg mye rom defensivt når han sprinter fremover i banen, som kan gi problemer bakover.

Martin Ødegaard (utlånt til Real Sociedad):

Gutten fra Drammen får skryt av Karlsen for sine silketouch, den høye fotballintelligensen, den fabelaktige venstrefoten, evnen til å vekte en nydelig gjennombruddspasning og de elegante vendingene. Karlsen mener Ødegaard denne sesongen også har lagt til flere verktøy i verktøykassa; jevnere toppnivå, sluttprodukt foran mål og modenhet. For å klare seg i Madrid mener Karlsen at Ødegaard må få enda mer tilstedeværelse på banen og få ned antall feil.

Rodrygo:

Hvis listen kun skulle tatt for seg naturlig talent og potensiale, ville Rodrygo vært nærmere enn topplassering, mener Karlsen. Har vist glimt at briljans denne sesongen, men Real Madrid-karrieren har ennå ikke tatt helt av.  Fantastisk nærteknikk, driblinger og enorm fart mener Karlsen er Rodrygo sine beste egenskaper. Karlsen trekker frem det at brasilianeren ble sendt ned igjen til Castilla denne sesongen kan være et spørsmåltegn om treningsmoralen hans. Han mener også at Rodrygo må bygge mer muskler.

Innenfor topp 10:

9) Fede Valverde:

Uruguyaneren har entret Real Madris midtbane denne sesongen med tekniske egenskaper og gode pasninger, i tillegg til en enorm fart og en evne til å komme seg ut av trange rom og en giv som skaper trøbbel for motstanderne, forklarer Karlsen. I tillegg til alt dette  trekker Karlsen frem hans holdninger på banen, og eksemplifiserer med den brutale, men nødvendige taklingen på Morata i den den spanske supercupen, som gir spillet hans en ekstra dimensjon. Det Valverde må jobbe med er bedre beslutninger på banen, og at hans ungdommelige entusiasme kan føre til dumdristige raid med ballen, der en erfaren spiller heller villet roet ned spillet, mener Karlsen.

4) Vinicius Junior:

Temposkiftene, balansen og raske bevegelser gjør Vinicius nesten umulig å lese og stoppe, og mange høyrebacker blir latterliggjort når de gir han for mye rom, skriver Tor Kristian Karlsen. Selv om Vinicius ikke er fast i elleveren til Los Blancos, har spilletiden hans økt og prestasjonen hans mot Barcelona viser at han kan takle hvilken som helst anledning. Karlsen mener også at Vinicius Junior har vist tegn til mer modenhet denne sesongen. Bedre valg ute på banen er fortsatt noe 19-åringen er nødt til å jobbe med mener Karlsen.

Hele topp 10:

10) Joao Felix (Atletico Madrid), 9) Fede Valverde (Real Madrid), 8) Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), 7) Gianluigi Donnarumma (AC Milan), 6) Matthijs de Ligt (Juventus), 5) Kai Havertz (Bayer Leverkusen), 4) Vinicius Junior (Real Madrid), 3) Trent Alexander Arnold (Liverpool), 2) Jadon Sancho (Borussia Dortmund), 1) Kylian Mbappe (PSG).

Pmn6