Extra large flere spillere 2
GODE SJANSER TIL SEIER: Denne gjengen har gode muligheter til å vinne ligaen.

Madrid bør vinne ligaen

Det gjenstår 11 kamper i ligaen for Madrid, hvis sesongen fortsetter. Hazard kan muligens være klar igjen og alle spillerne bør være godt uthvilte. La oss se litt nærmere på de siste kampene.

Om sesongen fortsetter er usikkert, men planen er at det skal fullføres. Flere ligaer diskuterer å gjenoppta ligaen i sommeren og bli ferdig til høsten. Dette gjelder også Champions League. Dersom sesongen skulle fortsette, har Madrid gode muligheter til å vinne. Barcelona ligger kun 2 poeng foran og det er 9 poeng ned til Sevilla. Etter alt å dømme står gullet mellom Barcelona og Madrid.

Kampprogrammet ser slik ut, for begge klubber:

 • Real Madrid-Éibar                           Mallorca-Barcelona
 • Real Madrid-Valencia                   Barcelona-Leganés
 • Sociedad-Real Madrid                 Sevilla-Barcelona
 • Real Madrid-Mallorca                 Barcelona-Athletic
 • Espanyol-Real Madrid                 Celta-Barcelona
 • Real Madrid-Getafe                      Barcelona-Atlético
 • Athletic-Real Madrid                   Villarreal-Barcelona
 • Real Madrid-Alavés                      Barcelona-Espanyol
 • Granada-Real Madrid                 Valladolid-Barcelona
 • Real Madrid-Villarreal               Barcelona-Osasuna
 • Leganés-Real Madrid                 Alavés-Barcelona

Det er to kamper Barcelona skal slite med. Hjemmekampen mot Atlético og bortekampen mot Sevilla. Barcelona, som ikke er i sin livs form denne sesongen, bør droppe poeng i disse kampene. Men Barcelona er Barcelona og ingenting er garantert. For Madrid bør det være enklere. Madrid har få utfordrende kamper, men har allikevel forbedringspotensiale. Madrid har vært gode defensivt og har flere kort å spille på i denne posisjonen. Det er i angrep problemene har ligget, men med Asensio og muligens Hazard tilbake til sommeren kan dette være løst.

En liten analyse av de siste kampene:

Èibar: Èibar er blant de svakeste motstanderene Madrid møter på. Madrid vant 4-0 i sist kamp og bør vinne denne komfortabelt. Èibar har i tillegg tapt 4 av sine siste 6 kamper, med 1 seier og 1 uavgjort.

Valencia: Denne kampen er på papiret kanskje den tøffeste av de gjenstående. Sist møte endte 1-1 på bortebane og det er ingen garantier.

Sociedad: Ødegaards låneklubb har overrasket stort denne sesongen. Første møte endte 3-1 i favør Madrid, men Sociedad slo de ut av cupen. En tøff kamp, spesielt på bortebane, men et Madrid i form bør ta denne.

Mallorca: Den populære feriebyen byr ikke på det beste fotballaget, men det er aldri enkelt å slå et lag som legger seg bakpå. Madrid tapte overraskende 1-0 i første kamp. En spennende kamp.

Espanyol: Espanyol har en forferdelig sesong og ligger nederst på tabellen. Madrid vant 2-0 sist kamp og bør ikke ha problemer med å gjøre det igjen.

Getafe: Getafe har gjort det godt i ligaen og ligger på en 5.plass. De er kun 10 poeng bak Madrid, 1 poeng unna topp 4. Madrid vant 3-0 i første kamp, men formen til Getafe har fin i det siste. Ingen enkel match, men overkommelig. 

Athletic: Sist kamp endte 0-0 og baskerklubben er notorisk vanskelig å spille mot. De ligger midt på tabellen per nå og det er som regel der de ender opp.

Alavès: 2-1 til Madrid i første kamp. På de siste 6 har Alavés 3 uavgjort, 2 seire og et 1 tap. Blir en spennende kamp, men bør vinnes.

Granada: Madrid vant 4-2 i første kamp og Granada er forsovet høyt oppe på tabellen. Ingen garantier her, men gode odds.

Villarreal: Endte 2-2 i sist oppgjør. Villarreal har gjort det greit denne sesongen og ligger på en 8.plass. Men de har levert dårlig i det siste. Av de siste 6 har de tapt 4, vunnet 1 og spilt 1 uavgjort. Denne tar Madrid lett.

Leganés: Madrid vant enkelt 5-0 i siste kamp. Leganés er på nedrykksplass og bør være en enkel motstander for Madrid.

Madrid har altså gode muligheter til å vinne ligaen, ihvertfall bedre muligheter enn Barcelona. Om sesongen fortsetter, som er planen, får vi konklusjonen.

Hva tenker dere?

Pmn6