Extra large lucas vazquez
UNIK: Lucas Vázquez er den eneste fra Curtis som har vunnet Champions League, og det har han gjort hele tre ganger.

Lucas Vázquez: -Du er nødt til å stå for ditt

Den høyst anerkjente LaLiga-eksperten Sid Lowe har satt seg ned via video med Real Madrids-spilleren Lucas Vázquez for å gjøre ett intervju med den britiske avisen The Guardian.

Den hardtarbeidende og etterhvert svært rutinerte vingspilleren snakker om å skyte straffespark, om reisen fra den galisiske landsbygden til å bli trippel Champions League-vinner. 

Det er en merkelig følelse. Vi er vant til å spille kamper, reise og trene. Ikke minst være sammen en stor tropp hver eneste dag, for så og plutselig overnatta bli helt alene. 

I midten av mars testet Real Madrids-basketballspiller Trey Thompkins positivt for Covid-19. Noe som førte til at de fremmøtte fotballspillerene i stedet dra rett hjem. Syv uker senere er samtlige enda hjemme. Som resten av Spania, så er selv fotballspillerne i lockdown. I ukesvis har knapt en eneste spanjol vandret gatelangs, for utenom når hunden har behøvd lufting. Real Madrid spilleren starter humre 

I løpet av den tredje dagen sa hunden min at den trengte en dag fri, til min store fortvilelse 

Ett annet tegn på at isolasjonen har vart en stund er håret til Lucas, som antageligvis ikke har gått 6-7 uker uten en klipp på åresvis. Sist uke slapp barna ut, og omsider denne uken er det de voksnes tur. Testing av spillere starter i løpet av uken, noe som kan føre til at de gradvis kan begynne å trene igjen. Det er i det minste planen. 

Det er gode nyheter. Sakte, men sikkert så har smittetallene sunket, og det er festet seg ett håp om at vi ting kan normalisere seg. 

Inntil videre er det enn så lenge hjemmetrening, med oppsyn etter beste evne fra klubben. 

Klubben sender daglige rutiner, slik at tapet av den kollektive treningen blir minst mulig. 

Dagene går i bøker om ernæring, tv-serier og en svært enerigsk sønn .

Sønnen min lar meg ikke være i fred, men akkuratt den delen er noe jeg nyter. 

I tillegg går det tid til engelsklæring 

Etterhvert har jeg fått basisen på plass, og jeg er begynt å se serier på engelsk. Samtidig som jeg leser en del og prøver lære grammatikken. Jeg har holdt på med dette i halvannet år nå 

Selv lurer jeg på om vi kan fortsette samtalen på engelsk. Lucas starter le. 

Om du vil ha svar blir det utelukkende ja eller nei

Ler er noe han gjør ofte, og den neste timen flyr unna i en pulserende, men avslappende samtale. Lucas ser tilbake på reisen fra den lille bygda til å bli en del av verdens største fotballklubb

Jeg kunne aldri sett for meg den reisen jeg har hatt, når jeg tenker tilbake så virker det nesten umulig. 

Han er utvilsomt den mest suksessfulle personen til å komme fra Curtis, det er i alle fall sikkert. Ett kjapt Wikipedia om den lille galisiske bygden viser riktignok en annen kjent person, men den andre stammer hele 1000 år tilbake og heter San Pedro de Mezonzo. Etter den referansen begynte Lucas atter en gang å le: 

Det er nok ett par andre herfra som har gjort det godt, men jeg er den eneste med tre Champions League-titler. 

Videre forteller han at det er typisk bygd med gårder og alt det som hører med. Det er kun knappe 2000 innbyggere i Curtis, og det er dermed naturlig at de fleste kjenner hverandre. Nylig har det riktignok åpnet en restaurant, som hans besteforeldre står bak. Lucas starter nok en gang å skratte 

I praksis er det nok den beste restauranten i hele Spania

Lucas er Real Madrid fan. Men han har også vært en sesongkortinnehaver på sagnomsuste Riazor i La Coruña, hvor han ofte var til stede for å se kanskje tidenes beste utgave av Deportivo La Coruña. 

Juan Carlos Valerón, Diego Tristán, Fran, Djalminha, Roy Maakay og Sergio González. Det var en nytelse å følge de, samtidig hadde jeg også gleden av å bli kjent med Sergio González når han var trenerne min i Espanyol. 

Selv ser han på seg selv som en typisk gallisier med alt det fører med se,  Ett folkeslag som på godt og vondt er kjent for sin ubesluttsomhet. 

For oss er det vanskelig å gi ett tydelig svar, samtidig som jeg er sjenert av natur. Når jeg flyttet i en alder av 15 år fra den lille bygden med 2000 innbyggere til en by med godt over 4 millioner, så var det naturlig nok en stor forandring som førte med seg både godt og vondt. Du er nødt til å være tøff for å klare det, samtidig som du er nødt til å finne din vei oppe i det hele og tro på den. Hadde jeg fått valget på ny, så er jeg ikke tvil om at jeg hadde gjort alt på nytt igjen. 

Dani Carvajal, Nacho og Casemiro er igjen fra de tidlige årene. En stund var også Álvaro Morata der. Samtidig var det også en viss Liverpool-spiller der, nok en gang begynner Lucas å trekke på smilebåndet. 

Fabinho, han kom som en høyreback og spilte hele sesongen som nettopp det. I starten slet han med å tilpasse seg, men du kunne se at han var en god spiller som utvilsomt hadde noe å fare med. 

Det var ikke bare Fabinho som hadde noe å fare med, det hadde Lucas også. Noe karrieren etter Real Madrid Castilla på langt nær bekrefter, men hans rolle er kanskje ikke den mest moderne. 

Det er svært få spillere som spiller på den samme siden som de har sin naturlige fot, så du kan på mange måter kalle meg en klassisk ving. 

Jeg lurer videre på om han er ett glimt av 70 eller 80-tallet. 

Tja, jeg vet ikke helt. Jeg liker denne måten å spille på , men til å starte med så er banene langt bedre enn gjørmepyttene fra den tiden. 

Jeg fortsetter å borre litt. Så du anser stilen din som langt mer engelsk? Kanskje det er noe som kunne kledd deg i fremtiden? Jeg tenker på at han allerede har rukket fylle 28 år, samtidig som det faktum at han kun har 18 måneder igjen av sin kontrakt med Real Madrid. 

Drømmen min er å pensjonere meg i Real Madrid, men man vet aldri hva som skjer i fotball. Jeg har alltid sett på Premier League sammen med min bror. Det var, samtidig som det enda er veldig attraktiv fotball. Jeg kan heller ikke benekte at det kunne passet min spillestil og personlighet godt. 

Akkurat når det kommer til personligheten og temperamentet, så er det alltid noe som har definert han som spiller. Måbevisst og hardtarbeidende, igjen nok en galisisk karakteristikk. Som Santi Solari en gang sa om Lucas. 

Lucas har de kvalitetene jeg setter mest pris på i den spanske karakteristikken, nemlig det solidariske motet 

Zinedine Zidane virker også være begeistret for Lucas, og han tyr stadig til den spanske landslagspilleren i tøffe kamper. 

Zidane er transparant. Bra, eller dårlig. Han sier det bestandig, uansett. 

Videre snakker han om presset, og lysten til å hele tiden spille. Hvordan han har lært til å kun være irritert og forbannet en kort stund etter en begredelig opptreden, i stedet for å trekke det ut i dagevis. Ikke minst, hvordan man må lære seg leve med det enorme presset. 

Når det kommer til akkurat presset, så er det noe Lucas er kjent for å håndtere bedre enn de fleste. Når man tenker på Lucas, så kommer ofte øyeblikket fra finalen i Champions League i 2016, hvor Lucas vandrer mot krittmerket med ballen spinnende rundt fingeren som han ikke hadde en eneste bekymring i hele verden. 

For å være helt ærlig, jeg var ikke kjempe bekymret. Årsaken til det var at jeg ikke skjønte hva som egentlig sto på spill. Folk spør ofte hvorfor jeg ønsket å ta den straffen. Selv tenkte jeg hvorfor ikke, samtidig som at jeg var helt overbevist om at jeg ble å score. 

Visste du hvilken vei du ville skyte? 

Ikke egentlig, jeg liker å vente. 

Du vil at keeperen skal ta første hint? 

I bunn og grunn. 

Og om han ikke røper seg? 

Smell den hardt, og håp den går inn. 

Over til denne sesongen. Klubben trenger å komme tilbake både i serien og i Europa. Dersom alt kommer igang igjen, og om ikke så vil det bli vanskelig finne ut av alt. 

Først og fremst må vi finne en ansvarlig måte å gjennomføre dette på. Vi ønsker alle sammen spille ferdig alt, noe jeg tror vil gjøre godt for folket og samfunnet. Vi trenger disse to timene vi slipper tenke på alt annet. 

Selv bak lukkede dører, og potensielt sett på en treningsarena? 

Banen er samme størrelse uansett hvor det spilles, så det er ingenting ta på vei for. Jeg har spilt for tomme tribuner før, og det er riktignok spesielt. Kunne høre alle, og kommunisere på en vanlig måte. Spesielt dersom du spiller på samme side treneren står.

Lucas drar på smilebåndet en aller siste gang

Du kan alltids skylle på publikum til vanlig om du ikke hører hva treneren sier, men ikke nå når det skal være tomt. 

Real Madrid-spillerene tok 20% lønnskutt, slik at de kunne beskytte alle de andres inntekter i den store organisasjonen Real Madrid er. Fortell. 

Hos oss er Sergio Ramos kaptein. Først snakker klubben med han, så bringer han beskjeden videre til oss. Etterpå hadde vi ett møte hvor vi diskuterte problemstillingen, og hva som til slutt ville det være det beste for alle parter. Vi var aldri i tvil. Klubben er som eneste stor familie, og det er utrolig viktig at vi alle drar i samme retning. Nå derimot vil vi bare spille, og vi venter på at regjeringen skal gi klarsignal. 

På tross av den spesielle situasjonen fotballen er i, så er likevel Lucas en forsiktig optimist. 

Det vil gjøre utslag, det er helt sikkert. Forhåpentligvis blir det minimalt. 

Håper du Lucas blir, eller tror du han og klubben hadde vært tjent med å skille veier snart? 

Pmn6