Extra large bernabeu
LANG HISTORIE: Real Madrid har en lang historie og det er mye de fleste ikke vet.

Noen ting du kanskje ikke visste om Madrid?

Hvorfor har Madrid en krone på trøya? Hvorfor spiller de i hvite trøyer? Og finnes det et annet Real Madrid er ute? Her kommer noen morsomme fakta om Los Blancos.

1. Det finnes et annet Real Madrid er ute

I Sør-Afrika finnes det en semi-profesjonell fotballklubb som også heter Real Madrid. I utgangspunktet het de Ipoeng Superstars, men eieren av klubben, Andrew Seleka, endret navnet i 1989 fordi han var en stor fan av den spanske utgaven. Real Madrid i Sør-Afrika er ikke like godt merittert, men har vant Northern Cape Province i Vodacom ligaen i 08-09 og 10-11 sesonen.

2. Hvorfor spiller de med en krone på drakta?

Madrid er grunnlagt i 1902 og het den gang Madrid Club de Fútbol. Etter at laget hadde stor internasjonal suksess ble "real" lagt til. "Real" betyr kongelig. Kong Alfonso X11 sørget for at kongekrona ble printet på drakta i 1920. Krona forsvant under den spanske borgerkrigen, men kom fort tilbake når krigen var slutt.

3. Madrids største tap

Madrid tapte hele 8-1 mot Espanyol i 29/30- sesongen. La oss håpe dette ikke gjentar seg!

4. Første Clasico

I historiens aller første Clasico vant Barcelona 3-1. Kampen ble spilt 13 mai i 1902. Denne kampen var en vennskapskamp, men Madrid tapte også 3-1 til Barcelona noen dager senere i cupen.

5. Santiago Bernabeu

Mannen som stadion er oppkalt etter var Madrids president i 35 år. Han er kjent for å revolusjonere Madrid og vant en haug med trofeèr. Madrid vant 6 Europa Cuper, 16 ligatitler, 6 Copa del Rey og en International Cup

6. Hvorfor spiller Madrid i hvitt?

Det er mye som blir sagt omkring dette, men den mest populære teorien er også den mest kjedelige. Mange unge gutter i Spania på denne tiden spilte fotball i hvite skjorter og trøyer. Dermed var dette et naturlig valg når Madrid ble grunnlagt.

7. A mot B

I cupfinalen i 79/80-sesongen spilte Madrid mot Castilla. Castilla klarte å nå hele veien til finalen, men tapte 1-6 mot A-laget.

8. Aldri rykket ned

Madrid er en av 3 klubber som aldri har rykket ned. De andre 2 er Barcelona og Athletico Bilbao.

9. Største seier mot Barcelona

Madrids største seier mot Barcelona er 11-1. Kampen ble spilt i 1943.

Pmn6