Extra large santiago bernabe u uefa kveld
FEM BYTTER: UEFA har besluttet å tillate fem bytter i løpet av oppgjørene resten av sesongen.

Fem innbyttere

UEFA har annonsert at lagene kan bytte hele fem spillere i den resterende delen av sesongen.

Selv om ligaer som Ligue 1 og Eredivisie har konkludert sesongen og utropt vinnere, samt valgt hvilke lag som er kvalifisert til Champions League, så er det ikke slik over hele Europa. Både LaLiga Santander og Bundesliga har tatt avgjørelsen om å fullføre sesongen, hvor Bundesliga fortsetter allerede 16.mai. Det er enda ikke avgjort hvilken dato LaLiga fortsetter, men en ting som er sikkert uansett dato er at det kommer til å spilles kamper veldig intensivt. 

Dette har ført til en problemstilling i forhold til utmattelse og stor slitasje på nøkkelspillerne i hver av klubbene har blitt diskutert, og UEFA har nå fattet en beslutning. De ønsker å tillate fem bytter i løpet av oppgjørene frem til 31.desember, slik at spillerne ikke skal pådra seg unødvendige skader, og ikke bli for utmattet. Beslutningen er tatt på bakgrunn av at ligaene ønsker å fullføre sesong så fort som mulig, hvilket mest sannsynlig kommer til å føre til mange kamper over en kort tidsperiode. I tillegg begrunner de avgjørelsen med at en rekke av oppgjørene kommer til å spilles under uvanlige værforhold, hvilket kan påvirke spillerne sin helse. 

Selv om UEFA har besluttet at de tillater fem innbyttere frem til 31.desember så betyr ikke det at ligaene er nødt til å ta dette i bruk. Ligaene avgjør selv om de ønsker å innføre regelen med fem innbyttere eller ikke, og foreløpig er det uvisst om LaLiga Santander kommer til å benytte seg av denne muligheten. Det har ikke kommet en offisiell uttalelse fra LaLiga om hva de tenker vedrørende dette emnet, men det er ikke umulig å tenke seg til at lagene ønsker denne muligheten for å skåne spillerne sine. 

Hva tenker du om muligheten til å bytte fem spillere? 

Pmn6