Extra large bale
OVERGANG I VENTE: Det er ikke lenger stor tvil rundt Bale sin karriere i Madrid.

Hvor går veien for Bale?

At Bale ønskes vekk fra Madrid, og at han kanskje selv ønsker det, er det liten tvil om. Spørsmålet er mer hvem som ønsker å satse videre på waliseren. Hvilke muligheter finnes der ute?

MARCA skriver i dag at Newcastle er en mulig landingsplass for Bale. Newcastle eier Mike Ashley og Saudia-Arabia. ledet av kronprins Mohamed bin Salman, er enige. Det er opp til Premier Leauge å godkjenne transaksjonen. Om dette skjer, blir Newcastle den rikeste klubben i Europa og de kommer til å satse tungt. Det meldes at Newcastle vil være interessert i overgangen hvis eierskiftet går igjennom. Bale kan både få lønningene han ønsker og Newcastle får et nytt ansikt som erklærer starten på en ny æra. Når Bale signerte for Madrid i 2013 fikk Tottenham med en klausul som ga de forkjøpsrett foran alle engelske klubber, dersom han skulle tilbake til England. Klausulen løp ut 30.juni i fjor. Det snakkes også om at Newcastle kommer til å jakte en ny manager. Det største navnet som er tilgjengelig per nå er Pochettino. Dersom Saudia-Arabia får klørne i klubben, vil de bygge et nytt lag og starte jakten på trofeér. Pochettino vil da få muligheten til å gjøre det han er best til, samt at han får lønnen han ønsker. Pochettino har tidligere nevnt at det kunne vært interessant å få Bale tilbake til Tottenham, men avslo at det var mulig pågrunn av lønnskostnadene. Til slutt er spørsmålet om Bale i det hele tatt er interessert i å spille siste bit av karrieren sin i Newcastle. Newcastle, med penger eller ikke, vil være langt unna toppen i England. I forhold til Madrid er ikke Newcastle en prestisjeklubb og et oppbyggingsprosjekt er kanskje ikke særlig interessant for en som har vunnet Champions League 4 ganger. Men kan Newcastle friste med gode vilkår, samt en kjent manager, kan muligheten være der.

Bale har også snakket om at MLS er en mulighet, men først etter at kontrakten med Madrid løper ut. Problemet er at ingen MLS klubber kan matche lønnen han hever i Madrid, samt at nivået er mye lavere. Bale vil alltids få muligheten på landslaget, men ønsker han å opprettholde toppnivået er ikke USA riktig destinasjon. Problemet med Bale har alltid vært lønna. Det er kun et fåtall klubber som kan matche vilkårene hans, men hvem er interessert? Bale blir 31 år i juli og har en stor skadehistorikk. Det har vært snakk om Manchester United, men United er både godt dekt i angrep, samt at Solskjær ønsker å satse mest på den neste generasjonen. Ingen av de andre toppklubbene er tilsynelatende interessert og ihvertfall ikke hvis Bale krever samme vilkår som i Madrid. 

Dersom Bale skal selges i sommer, og hvis alt går etter planen i Newcastle, vil det ikke være mange konkurrenter om waliseren. Newcastle vil trenge et nytt ansikt og kan muligens tilby bedre vilkår enn Bale har idag. At Bale ønsker seg til et annet sted enn England virker usannsynlig, da han heller ikke er særlig interessert i å lære seg et nytt språk. For Madrid vil det uansett være en god løsning, ihvertfall hvis de får en liten slump penger i tillegg. I verste fall, blir han i Madrid til kontrakten løper ut. En Bale i toppform er blant de beste i verden og kan være løsningen i en vrien kamp. Spørsmålet er bare hvor motivert Bale er og hvor interessert Zidane er. Ønsker Bale å spille for en klubb der han er forhatt av mange, samt at han har en manager som tydelig sa at han ikke var med i planene for denne sesongen. Hvor interessert er Madrid i en spiller som ikke lærer seg språket, går tidlig fra kamper han ikke spiller og, med en liten klype salt, prioriterer golf og Wales foran klubben sin? Konklusjonen får vi til sommeren.

Pmn6