Extra large ramos scoring 2016  2
SKULLE VÆRT ANNULLERT: Ramos sin åpningsscoring mot Atletico Madrid i finalen skulle vært annullert.

Clattenburg: - Scoringen skulle vært annullert

Mark Clattenburg, som dømte Champions League finalen i 2016, har snakket ut om den intense kampen. Madrid seiret til slutt på straffer, men det kunne gått en helt annen vei.

15/16-sesongen for Madrid var en berg og dal bane. Sesongen startet med Bentiez som ny trener for klubben, men misnøyen kom fort. Benitez er en god trener med en fin trofée-samling på CV`en, men han kom ikke godt overens med spillergruppa. Ryktene gikk om at spillerne krevde å få han sparket og Ronaldo flørtet med overgang til PSG. Dette førte etterhvert til en av de beste avgjørelsene fra klubben på lenge. Zinedine Zidane ble satt i førersete. Ingen trodde på noen umiddelbar suksess, men Zidane sin tilværelse i spillergruppa endret alt. Spillerne ble plutselig sultne og jobbet hardt for sin nye trener. Zidane var kanskje uerfaren og gjorde noen dårlig taktiske avgjørelser, men det var hans første år som hovedtrener for verdens største klubb. Zidane styrte skuta helt til Champions League finalen og kampen var ikke uten dramatikk.

Finalen var en reprise av finalen 2 år før. Byrivalene skulle møtes igjen og denne gangen skulle Atletico Madrid vinne. Men slik gikk det ikke til slutt. Real Madrid åpnet kampen sterkt og skapte fort mange muligheter. I det 15.minuttet slo Kroos et frispark inn i boksen, via Bale, og inn i mål av Ramos. Reprisen gjorde det klart at det var offside og scoringen skulle vært annullert.

Clattenburg sier følgende:

"Vi fant ut av det i pausen. Det var en tøff avgjørelse og linjemannen gikk glipp av det. Scoringen skulle vært annullert.Når andre omgangen startet gjorde jeg det klart. Pepe forårsaket en straffe og klagde til meg. Jeg gjorde det klart at den første scoringen deres skulle vært annullert. Han holdt munn etter det"

Griezmann  bommet på straffen, men Yannick Carrasco utlignet i det 79.minutt. Kampen gikk dermed til ekstraomganger og endte med en spennende straffekonkurranse. Ronaldo scorte det avgjørende målet og feiret med å rive av seg skjorta. Satsingen på Zidane var kanskje en desperat handling, men Zidane slo tilbake på kritikken. Zidane vant Champions League to ganger til og sikret samtidig en ligatittel. Kanskje han klarer "the double" i år også?

Clattenburg kommenterte også skuespillet til Pepe i denne kampen:

"Alle spør meg om dette fra denne kampen. Spesielt når jeg rullet med tungen når Pepe rullet rundt på gresset. I hodet mitt tenkte jeg hvor svak han var for en stor mann. Han gjorde det to ganger og forsøkte å få en motspiller utvist. En annen dommer hadde kanskje falt for det, men jeg hadde gjort leksene mine. Du skal aldri forhåndsdømme, men jeg kjente hans mentalitet og trengte det for å håndtere han. Han var en type spiller du ikke kunne stole på. En kamp kunne vært enkelt og grei, helt til Pepe fant på noe lurt"
Pmn6