Extra large   av3673thumb
KONTAKT: Bilder som dette vil ikke florere fra Valdebebas i nærmeste fremtid.

Tilbake, men ikke til normalen

Real Madrid har den siste tiden sakte, men sikkert kommet seg tilbake til treningsanlegget igjen. Selv om treningsøktene er så langt fra normalen som overhodet mulig.

Zinedine Zidanes hovedfokus i denne perioden sies å ligge på selvtillit og legge frykten bak seg. Spillerne er tilbake på Valdebebas, men de første dagene har vært langt fra lett. Spillerne er ikke vant til situasjonen, og usikkerheten rundt situasjonen hjelper ikke på. Zidane håper likevel at hans plan kan hjelpe klubben til suksess senere i sesongen. 

Hovedmålet i denne perioden sies å ligge på fotballens mentale aspekt, naturlig nok gitt situasjonen. Med sine tre mål fra VM-finaler, så vet Real Madrids franske hovedtrener ett og annet om temaet. Zidane ønsker å gjennoppbygge spillerne selvtillit, samtidig som at frykten etter beste evne må legges til side. Selv under perioden spillerne ikke var på anlegget, så holdt Zidane tett kontakt med samtlige spillere på jevnlig basis. 

Låste treningsrom, masker, hansker og ingen fysisk kontakt er spillernes nye hverdag. De store gruppeøvelsene forekommer heller, og spillerne er nødt til å arbeide i mindre grupper. Dette er fotballens nye norm, i alle fall i Spania. 

Ingen kjegler, rondo, samling og klemmer. Ei heller noen felles gruppesamtaler. Dette er ting trenerne tidligere har kunne tatt for gitt, men som nå er blitt en viktig faktor de er nødt til å forholde seg til. Det er fortsatt fotball, men langt fra den fotballen vi har vært vante med. 

Zidane og trenerteamet forbereder seg nå til neste steg, hvor det etterhvert vil bli mulig med langt større grupper. Dette vil trappes opp gradvis etterhvert som konkurranse vil nærme seg.  I det laget kan trene som normalt igjen, så sies det at Zidane kun ønsker at spillerne skal trene med ballen i beina og ingenting annet. 

Er det de store klubbene som Real Madrid og Barcelona som drar nytte av den nye hverdagen, eller kan det være en større fordel for mindre klubber som Mallorca og Eibar? 

Pmn6