Extra large ramos vs salah
RAMOS VS SALAH: Ramos feller Salah under Champions League finalen i 2018.

Chiellini: - Det var en genistrek

Chiellini har nylig lansert sin egen biografi og snakker ut om sin lange karriere. Han gjør også plass til å snakke om Sergio Ramos og er uvanlig generøs i omtalen.

"Han er den beste forsvarsspilleren i verden. De sier han er impulsiv og at han er skyld i 8-10 scoringer hvert år. Folk sier han kunne vært en spiss, som er det motsatte av meg.  Men han har to karakteristikker som ingen andre har. Han vet hvordan han skal være avgjørende i store kamper og gjør alt som skal til for å vinne"

Chiellini, som nå er 35 år, kommer til å bli husket som en av de beste gjennom tidene. Han har stort sett spilt for Juventus under hele sin karriere og er nå på vei mot slutten av veien. Han har tre kamper så langt denne sesongen, men er ute med skade akkurat nå. I selvbiografien deler han også tankene sine rundt Salah-hendelsen i 2018.

"Det som skjedde med Salah i 2018 finalen var en genistrek. Han har alltid sagt at han ikke gjorde det med vilje, men han vet godt at 9 av 10 ganger kan du brekke armen til noen hvis du gjør det. "

Salah, som leverte hele 44 scoringer denne sesongen, måtte byttes ut etter 31 minutter. Ramos ble umiddelbart svartmalt som en bølle og fikk lite sympati i etterkant. Situasjonen risikerte Salah sine sjanser for å delta i VM og Ramos ble en blink for egyptiske fans. Det sies også at en egyptisk advokat saksøkte Ramos for 1 milliard Euro for skaden han påførte Salah. Chiellini er allikevel imponert over Ramos sin dedikasjon.

"Styrken han utstråler alene er utrolig. Uten Ramos, vil Varane, Carvajal og Marcelo se ut som skolegutter.  De blir dårligere uten Ramos. Madrid blir forsvarsløst uten han. Med Ramos på Bernabeu, ville aldri Madrid sluppet inn 3 mål mot Ajax. Jeg hadde veddet store penger på det"

Ramos er selv 34 år  og blir ikke yngre. At han er essensiell  i forsvaret for Madrid  er en stor underdrivelse og han kommer til å bli savnet dagen han legger opp. Uansett alder så ser det ikke ut til at Ramos forfaller. Med corona-viruset har han også fått en uventet pause og en god mulighet til å rehabilitere. Det er fortsatt uklart når sesongen skal fortsette, men laget er i gang med trening igjen og de har en hel sommer å avslutte sesongen på. Ramos bør ihvertfall være i god form når sesongen skal avsluttes.

Pmn6