Extra large roberto carlos

Roberto Carlos: - Ronaldo var bedre enn Cristiano og Messi

Real Madrid-legenden gir klar beskjed. Brasilianske Ronaldo var bedre enn både Cristiano og Messi.

Spørsmålet for mange har vært hvem som er best mellom Messi og Ronaldo. Svaret er komplisert og man kan argumentere godt for begge sider. Roberto Carlos ble spurt om det samme, men svarte kontant. Brasilianske Ronaldo var bedre enn de begge.

Ronaldo var best. Ikke Messi, Cristiano eller Neymar. Det vil aldri bli en annen "Fenomeno". Jeg mener det var vanskeligere å score mål i vår generasjon. Fotballen var mere fysisk og angriperne var ikke like godt beskyttet. Allikevel kunne Ronaldo gjøre alt.

Roberto Carlos spilte med Ronaldo både for klubb og land. Han nevnte også når Ronaldo kom til Madrid.

Jeg visste hvor utrolig han var når han kom til Madrid, men alle visste ikke det. Han overrasket mange. Jeg husker 80.000 fans var fornøyde og positivt overrasket over han.

Roberto Carlos kan muligens ha rett i det han mener. Som ren spiss var kanskje Ronaldo den beste gjennom historien. Han leverte 358 scoringer igjennom karrieren sin og karrierien var ikke plettfri. Han spilte totalt 451 kamper for ulike klubber og 98 kamper for Brasil. Totalt blir det 549 kamper. Målsnittet ligger på ca 0,65 per kamp. Denne prestasjonen er ganske utrolig med tanke på hvor mange kamper han gikk glipp av og at han la opp i en alder av 34. Han var heller ikke den mest disiplinerte, sammenlignet med Messi og Ronaldo. Messi har totalt spilt 856 kamper og scoret 697 mål. Snittet her ligger på 0,81. Ronaldo ligger på totalt 1000 kamper og 725 mål. Snittet er dermed 0,72. Messi vinner altså duellen med 0,10 over Cristiano og 0,16 over Ronaldo. Ronaldo ligger altså ikke så altfor langt unna snittet til kanskje tidenes beste. Sett Ronaldo i en mere moderne setting, med litt strengere rutiner rundt livsstil, og  "Fenomeno" ville kanskje gått seirende ut av denne duellen. 

Hva tenker dere?

Pmn6