Extra large hazard trening mai

Hazard: – Jeg vil være klar til neste kamp

Eden Hazard og Thibaut Courtois snakket med Realmadrid TV om returen til treningsfeltet og det store ønsket om å vinne ligatittelen.

Eden Hazard sin første sesong i Real Madrid har vært preget av store skadeproblemer, og det har nok neppe blitt debutsesongen belgieren hadde håpet på. Hele tre ganger har Hazard blitt satt på sidelinjen med langtidsskader, sist da han slo opp ankelskaden i slutten av februar og måtte opereres. Opprinnelig skulle angrepsspilleren være ute resten av sesongen, men nå kan det virke som at han er klar for de siste avgjørende kampene. Hazard er i hvert fall tilbake på treningsfeltet på Valdebebas og har trent med ball de siste ukene. Hovedpersonen selv virker også å være veldig fornøyd med å være tilbake på gressmatta: 

Det føles veldig godt å være tilbake på banen og jobbe med lagkameratene mine. Vi må fortsatt vente på at kampene skal komme tilbake, men jeg er veldig fornøyd. Etter to måneder borte trenger jeg fortsatt mer fysisk arbeid og trening med ball. Jeg vil bare være klar til den neste kampen.

Denne uken har laget også vært tilbake til mer normale øvelser, etter at forrige uke var preget av individuelle øvelser og fysisk arbeid. Ordet som har dominert Real Madrids nettside om denne ukens treningsøkter er intensitet, og det er tydelig at fokuset flyttes nærmere og nærmere en retur til LaLiga-fotball. Treningene denne uken har vært i mindre grupper med noe spill og skuddøvelser, samt en rekke fysisk arbeid. Hazard hadde dette å si om treningene denne uken: 

Nå er treningene bedre, vi kan trene slik vi liker det. Den første uken var litt rar, men nå kan vi trene i grupper og angripe målet. Vi vil bare være sammen alle sammen og jobbe som en gruppe. 

Også Hazards landsmann og Real Madrids burvokter, Thibaut Courtois, snakket med Realmadrid TV tidligere denne uken. Courtois har hatt en strålende sesong som bakerste mann for Real Madrid denne sesongen, og han står med hele tolv rene bur. Dette er delt flest med David Soria i Getafe, men belgieren har likevel gjort på det færre kamper. Det er et tegn på en god sesong at Courtois i tillegg spiller i ligaen som ansees å ha de to beste keeperne i verden. Etter en såpass god sesong, er det nok lite overraskende at Courtois var glad for å være tilbake på treningsfeltet: 

Etter nesten to måneder uten treninger kunne vi nesten ikke vente med å komme i gang igjen og være samlet som et lag her på Valdebebas. Det er annerledes når du må gjøre det hjemme, men alle har trent godt. Vi gjorde alt det trenerne våre ba oss om og vi er i god form. Generelt sett er alle veldig positive. 

Forrige uke var altså preget av individuelle øvelser og fysisk arbeid, men allerede da fikk keeperne arbeide en del med keepertrenerne. Det er likevel tydelig at Courtois har satt pris på å få noen skudd mot seg fra lagkameratene sine: 

Vi keepere var veldig heldige fordi vi kunne trene med keepertrenerne allerede forrige uke. Denne uken, nå som vi er tilbake i smågrupper, får vi i hvert fall noen skudd på oss. Det begynner å føles mer og mer som en ordentlig treningsøkt igjen. 

Real Madrid befinner seg i skrivende stund kun to poeng bak Barcelona på LaLiga-tabellen, og det er ingen tvil om at de helhvite fra Madrid har ambisjoner om å sikre seg den første ligatittelen siden 2016/2017-sesongen. Allerede før sesongen begynte ble det til stadighet tydeliggjort at LaLiga var turneringen laget ville vinne denne sesongen, og nå befinner de seg i en god posisjon til å oppnå dette. Courtois hadde følgende å si om ambisjonene om å vinne LaLiga: 

Vi er også skikkelig giret på å starte LaLiga igjen, og vi kommer til å kjempe hardt for å vinne den. 

En dato for LaLiga-returen er enda ikke fastsatt, men LaLiga-president Javier Tebas uttalte for noen dager siden at han håpte på å kunne se LaLiga-kamper allerede 12. juni. Uavhengig av når Real Madrid skal begynne å spille kamper igjen, er det ingen tvil om at laget jobber hardt på treningsfeltet for å komme tilbake i toppform. 

Pmn6