Extra large aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hvordan løser Zidane slutten på sesongen?

At ligaen skal fullføres er det nå liten tvil om. Bundesliga startet opp forrige helg og den tyske ligaen har lagt grunnlaget for hvordan resten av Europa kan løse oppstarten. Når ligaen starter opp igjen, skal 9 runder avgjøres i løpet av sommeren. Hvordan løser Zidane den store mengden kamper?

Leganes trener Javier Aguirre har, ifølge Goal, avslørt at La Liga skal starte opp igjen 20.juni og avsluttes 26.juli. Det har ikke kommet en offisiell uttalelse fra ligaen, men Javier hevder han har blitt fortalt dette. Dersom dette stemmer betyr det kort tid å presse inn 9 runder på. For Madrid sin del vil dette bety kamp hver tredje dag. Hvis Champions League sesongen skal fullføres, noe som ennå er uklart, skal også returoppgjøret mot City presses inn. Går Madrid videre her, blir mengden ennå større. Hvordan skal Zidane løse den store mengden kamper?

I begynnelsen av denne sesongen oppstå det flere problemer for Madrid. Flere av spillerne slet med muskelskader og mistet starten av sesongen. Hazard, Brahim Diaz, Jovic, Mendy, Asensio, Modric, Isco og James var alle skadet i begynnelsen og kom sent i gang. Dersom det skal spilles kamp hver tredje dag, eventuellt en intens kamp i Champions League, kan det føre til at flere spillere får tilbakefall. Spesielt Modric, Marcelo og Ramos, som er mest utsatt pågrunn av belastning og alder. Men Zidane har løst dette smart. Modric har blitt holdt kraftig tilbake denne sesongen og latt Valverde ta støyten. Modric er nå 34 år og blir 35 i september. 17/18-sesongen, med VM-finalen, samt sesongen etter under Solari tok mye av det som var igjen av den aldrende kroaten. Han har blitt utsatt for minimal belastning denne sesongen og kan dekke inn på midtbanen. Modric er fortsatt en av de beste i verden og har absolutt mer igjen. På back-plass har Marcelo omtrent blitt erstattet av Mendy. Ramos belastes ikke like mye i løpet av en kamp, men har også blitt holdt tilbake i visse kamper. Bonusen blir at både Hazard, og muligens Asensio, er tilbake for fullt. Laget skal altså være ganske komplett dersom sesongen skal fullføres. Corona-krisen har også gitt laget en uventet pust og en god mulig til styrketrening og restitusjon. Men skal sesongen fullføres, må alle kunne bidra.

En annen fordel er Zidane sin tendens til rotasjon. Rotasjon var nøkkelen til liga og CL-seier i 16/17-sesongen og Zidane har vist samme tendenser i år. Zidane har nevnt og vist flere ganger at han er avhengig av alle spillerne og at alle får muligheten til å bidra.  Mariano sitt overraskende innhopp mot Barcelona sikret seieren og Valverde sin innsats mot PSG i returkampen styrket Madrid kraftig. Ulikt mange andre trenere stiller Zidane sjeldent med den samme elleveren i hver kamp. Det er klart hvem som tilhører A og B-laget, men alle spiller for begge "lagene". Med Zidane sin taktikk, samt gode muligheter til hvile og styrketrening under den pågående karantenen, bør Madrid være godt forberedt på siste del av sesongen.

Hva tenker dere?

Pmn6