Extra large 0 01
LEGENDE: Jose Antonio Camacho er en skikkelig legende som Real Madrid-spiller, men som Real Madrid-trener fikk han det aldri til.

Camacho: – Pérez ble spist opp av spillerne

Legende og tidligere trener for Real Madrid, José Antonio Camacho, forteller om hans to korte og dramatiske opphold som trener for Los Blancos.

José Antonio Camacho var Real Madrid-spiller fra 1974 til 1989, og er en skikkelig legende i klubben. Han har også vært trener for Los Blancos, ved to anledninger. Først i 1998, og senere i 2004, men begge treneroppholdene ble oppsiktsvekkende korte. Nå har Camacho snakket med Velevisa Television om trenertiden i Madrid. 

Les også: Legenden: José Antonio Camacho

I den første perioden Camacho var trener, var nylig avdøde Lorenzo Sanz president i Real Madrid. Camacho tok over Real Madrid etter Jupp Heynckes 17. juni 1998, men allerede før pre-season hadde startet sluttet Camacho. I denne perioden var han hovedtrener for Real Madrid i bare 22 dager. 

I hans andre periode i klubben tok Camacho over for Carlos Queiroz i slutten av mai 2004. Denne gangen overlevde Camacho pre-season, men det ble bare seks kamper som Real Madrid-trener før han fikk sparken av Florentino Pérez. 

Jeg sa til ham [Florentino] at jeg trodde at laget ikke kunne prestere så bra som de trodde det kunne, og at hvis jeg ikke tenkte noe annet, hadde jeg blitt ansatt for å gjøre laget til en mester eller en utfordrer, og jeg forsto det ville ikke skje.
Dessverre dro jeg, og kort tid etter gjorde Florentino det samme, fordi han så at spillerne hadde spist opp respekten hans.
Da han kom tilbake, forandret han mange ting. 

Camacho forsto tidlig at det kom til å bli utfordrende å være trener for Real Madrid.

Da jeg kom tilbake til Madrid, kom jeg fra Benfica og Florentino hadde troen på meg som en forandring fra et lag som hadde slitt [under Carlos Queiroz sesongen før] ... Jeg hadde mye problemer.
Jeg hadde et flott lag med mange store navn, men navnene kom på et tidspunkt hvor de ikke kunne gi alt de hadde, så spillere legger opp.

Ting gikk heller ikke helt som planlagt under Camachos første periode som Real Madrid-trener i 1998.

På den tiden var Pirri i sportsledelsen, og han hadde mye tillit til meg, som Lorenzo Sanz, tror jeg.
Men det var også [tidligere visepresident Juan] Onieva, som hadde ansvaret for sport og som ikke hadde stor tillit til meg  eller som ikke likte at jeg ble ansatt uten hans godkjennelse og sånt...
Da så jeg at de ikke regnet så mye med treneren når det gjaldt å sette troppen sammen, når det kom til å snakke om problemene som kunne være i laget ...
Jeg var i Ibiza og jeg kom for å snakke med dem, og jeg så at det ikke var noen forståelse, og jeg fortalte dem at det var bedre å bryte opp før jeg startet, at jeg ikke kunne jobbe slik og at jeg måtte forlate klubben.
Pmn6