Extra large ga 06 av21472
KAN TJENE MILLIONER: Sergio Ramos og Luka Modric kan tjene flere millioner om Real Madrid presterer når fotballen returnerer.

Beholder bonusene

Real Madrid-troppen kan tjene ytterligere millioner hvor det blir suksess i LaLiga og Champions League.

Lørdag ble det bekreftet at LaLiga returnerer i uke 24, og det meldes om at Sevilla - Real Betis spilles 12. juni når LaLiga skal startes opp igjen etter utbruddet av Coronaviruset. Som følge av stopp i både LaLiga og Champions League, samt resten av samfunnet over hele verden, så var fotballklubbene en av svært mange næringer som ble presset økonomisk. Som følge av dette valgte mange klubber i Spania å presentere en såkalt ERTE, og det ble lenge spekulert i om Real Madrid skulle gjøre det samme. I starten av april ble det bekreftet at Real Madrid-spillerne gikk med på et lønnskutt som i utgangspunktet skulle være på 10%. Denne summen gjelder årslønnen til Real Madrid-spillerne, og disse ti prosentene sparer Real Madrid for nærmere 18 millioner euro.

Dersom LaLiga ikke skulle restarte som følge av viruset så ville denne summen øke til 20% av spillernes årslønn, tilsvarende 39 millioner euro. I forkant av annonseringen av lønnskuttet så skal det ha vært flere møter mellom spillerne, Zidane og daglig leder i klubben, José Ángel Sánchez, der de skulle finne en løsning uten å måtte gå for en ERTE. Det ble enighet om et lønnskutt på 10%, og nøkkelen for enigheten skal ha vært det faktum at bonus-ordningene ble værende slik de var. Dette gjør at dersom Real Madrid skulle vinne både LaLiga og Champions League, slik de gjorde i 2016/17-sesongen, så vil de få utbetalt ca. 1,5 millioner euro i bonuser. Etter skatt på 52% vil dette tilsvare 720.000 euro.

Dersom Real Madrid skulle lykkes i både LaLiga og Champions League så vil dermed store deler av Real Madrid-troppen tjene inn igjen det de har tapt på lønnskuttet. MARCA, som har fått tilgang på tallene rundt bonusene, hevder det er fordelt på følgende vis. Dersom Real Madrid vinner LaLiga så får spillerne utbetalt 300.000 euro i bonus, etter skatt. Mens hvis de vinner Champions League så er summen på 420.000 euro. Til tross for at både LaLiga og Champions League kommer til å avsluttes for lukkede dører så er dermed Real Madrid-ledelsen klare på at om det Los Blancos presterer vinner disse turneringene, så skal spillerne betales med vanlige bonus-ordninger. 

Pmn6