Extra large nacho 27.1.2020
AVGJØRENDE: Nacho feirer sin avgjørende scoring i bortekampen mot Real Valladolid.

Nacho: - Jeg ville ikke endret noe

Nacho stilte svarte nylig på spørsmål fra fansen, der hovedtemaet var triumfen mot Liverpool i 2018.

I går var det to år siden Real Madrids triumf i Champions League, der Liverpool ble beseiret 3-1 i Kiev. Dette var hovedtemaet da Nacho i går stilte opp på en spørsmålsrunde i regi av Real Madrid TV, der han skulle svare på spørsmål fra supporterne. Med finalen mot Liverpool som hovedfokus svarte Real Madrid-forsvarsspilleren på spørsmål om Bales fantastiske scoring, hvilken av de fire Champions League-triumfene han har vært med på å vinne i Real Madrid som er hans favoritt og Los Blancos' vei til det 13. Champions League-trofeet. Nacho spilte selv finalen mot de røde fra Merseyside, da han erstattet Dani Carvajal som måtte gå av med skade etter 37 minutter. Dette var hva Nacho hadde å si om triumfen som gjorde Real Madrid til trippel Champions League-mester. 

Champions League-triumfen i 2018

Denne Champions League-triumfen var veldig spesiell for meg, fordi det var den første finalen som jeg var med på å spille. Jeg ser tilbake på det med kjærlighet. Alle titler som jeg vinner med Real Madrid er spesielle, og den første Champions League-triumfen var også fantastisk. Men, hvis jeg må velge en favoritt så velger jeg triumfen mot Liverpool. 

Meritter for Real Madrid 

Som barn drømmer man om å spille i Real Madrid og vinne titler i denne drakten. Jeg hadde aldri drømt om å vinne 16 titler med denne klubben, deriblant de fire Champions League-titlene som jeg har vunnet med dette mannskapet. 

Spilletiden i Kiev

Det er vanskelig for en spiller å komme rett fra benken uten å varme opp, og enda verre i en Champions League-finale. Jeg hev på meg drakten og gikk rett ut på banen. Jeg hadde en liten torne i siden fordi jeg hadde vunnet Champions League tre ganger, men aldri spilt i noen av finalene. Da vi landet i Ukraina så hadde jeg følelsen av at jeg kom til å spille, og jeg var overbevist om at jeg skulle spille finalen. Dessverre så var det fordi Carvajal ble skadet. Men jeg var forberedt, og i hodet var jeg innstilt på å spille. 

Ansvar

I øyeblikk som dette så vil hvilken som helst Real Madrid-fan føle at hjertet går i hundre. Det som skjer når man spiller en slik kamp er at man har en ansvarsfølelse, fordi du må gjøre det bra. Jeg har blitt byttet inn mange ganger for å erstatte skadde spillere, men i en Champions League-finale så er det noe spesielt, for sånne kamper spiller man ikke hver dag. Frem til man står der ute på banen så vet man ikke hvordan følelsen er der ute, og ansvaret man føler på av å bære denne drakten.

Viktigheten av Zidane

Det lite man kan si om Zidane, for hele verden vet hva han har gitt oss, og ikke bare som spiller. Få av trenerne som har vært i denne klubben har en CV som han. Vi var et legendarisk lag og treneren gjorde laget sammensatt. Alle som er rundt han elsker han. Noe jeg liker med han er at han sier ting i klar tekst, og han legger ikke noe tvil imellom. Treneren går til døden for spillerne sine, og dette gir oss selvtillit.

Brassesparket til Zidane

Innlegget kom fra Marcelo og ingen så for seg at Bale skulle gjøre det. Denne scoringen er veldig vanskelig å gjøre, spesielt i en slik kamp. Alt klaffet på et tiendelssekund, og måten Bale gjorde det på var spektakulært. Det er en av de beste scoringene i Real Madrid-historien. Kampen var ikke enkel, og denne scoringen ga oss mye motivasjon.

Veien til tittelen

Det var en vanskelig vei, og ikke bare fordi vi møtte Liverpool i finalen. Vi møtte de beste lagene før vi vant Champions League, vi møtte Paris Saint-Germain, Juventus og Bayern München. Det var en tøff vei, men når man vinner så kan man ta vekten av skuldrene og se på størrelsen av de lagene man har slått ut.

Karrieren så langt

Min fortid har vært perfekt, og jeg ville ikke endret noe av disse årene i karrieren min. Jeg er veldig glad for å fortsette i Real Madrid, og jeg er der jeg ønsker å være. Dette er klubben i livet mitt. Jeg ville verken byttet det positive eller negative for noe i verden. 
Pmn6