Extra large lucas va zquez 30.1.2020
HISTORISK: Lucas Vázquez var en del av en spillergruppe som sikret seg tre Champions League-titler på rad.

Lucas Vázquez: – Det å vinne tre Champions Leagues på rad vil gå ned i fotballhistorien

Den spanske vingen snakket med Real Madrid TV om lagets retur til treningsfeltet og seieren mot Atlético Madrid i Champions League-finalen for fire år siden.

Lucas Vázquez var fornøyd etter lagets første periode på treningsfeltet og kunne avsløre at hele laget er motiverte før La Liga starter igjen. 

Vi er midt i en slags mini pre-season og jobber med kondisjonen vår og med ballen, fordi vi ikke har trent sammen på seks eller syv uker. Vi føler oss bra og kan nærmest ikke vente til La Liga sparkes i gang. De gjør en god jobb i Tyskland, og jeg håper vi kan fullføre sesongen også. Vi ser på de elleve gjenværende kampene som finaler og har et stort ønske om å vinne La Liga. Målet vårt er å vinne alle de gjenstående kampene og så får vi se hva lagene rundt oss klarer.

Den egenutviklete spanjolen scoret den første straffen i straffekonkurransen som avgjorde Champions League-tittelen i 2015-2016. Lucas forklarte hva som gikk gjennom hodet hans før han tok den straffen og om den berømte bevegelsen før han nådde ballen.

Det var min første sesong, og Champions League var en stor drøm. Jeg elsker å spille basketball, og slik jeg bevegde med ballen før straffen kommer naturlig for meg. Det hjalp meg fokusere, i hodet mitt var alt jeg tenkte på å score og hjelpe laget mitt. Ramos og jeg er gode venner. Han gratulerte meg etter straffesparket, men på forhånd ba han meg om å være trygg da jeg tok det. Når han snakker til deg får du virkelig tro og styrke. Det var min første sesong, og det å få sjansen til å ta den straffen hjalp meg virkelig til å vokse.

Den tittelen var den første av de tre historiske Champions League-triumfene, en prestasjon som aldri var blitt oppnådd i moderne fotballtid. 

Jeg er klar over at det å vinne Champions League tre ganger på rad vil gå ned i historien. Vi har en fantastisk gruppe spillere, og vi bør være stolte av arbeidet vi har gjort.

Vazquez avsluttet intervjuet sitt ved å rose trener og klubblegenden Zinedine Zidane, mannen som styrte laget som vant de tre europeiske titlene på rad.

Det er et privilegium å lære av Zidane og trene sammen med ham hver dag. Alle vet hvilken fantastisk fotballspiller han var, og som trener taler hans meritter for seg selv. Han lærer oss og hjelper oss så mye hver eneste dag. Han er nær oss og bryr seg. Han gir deg mye frihet til å spille, og han vil at du skal være lykkelig i spillet ditt, og være deg selv på banen. Det er verdifullt for en spiller, og jeg er takknemlig for at jeg får lære av han.
Pmn6