Extra large blacklivesmatter
MOT RASISME: Marcelo, Gareth Bale og flere delte tirsdag et svart bilde på sosiale medier for å erklære støtte til BlackOutTuesday.

Real Madrid-spillerne står samlet i kampen mot rasisme

Både spillere fra fotball- og basketballaget har gått ut på sosiale medier og erklært støtte til BlackOutTuesday-kampanjen.

Urolighetene fortsetter i USA etter at George Floyd ble drept av en politibetjent 25. mai i Minneapolis. Bildene av politibetjenten som presser kneet mot nakken til den 46 år gamle amerikaneren har rystet mennesker over hele verden, og tirsdag startet det en bevegelse i musikkindustrien hvor man oppfordret til å bruke dagen til å avstå fra å poste innlegg på sosiale medier.

Budskapet startet under hashtaggen #TheShowMustBePaused og spredte seg raskt på Instagram, Facebook, Twitter og andre plattformer. Etter hvert begynte flere og flere å vise sin støtte til kampanjen ved å poste et svart bilde på sine respektive kontoer. Enkelte har advart mot å benytte seg av hashtaggen #BlackLivesMatter i frykt for at innleggene kan hindre verdifull relevant informasjon om å komme frem under den samme hashtaggen, men budskapet er uansett klart: Rasismen må stoppes.

Flere Real Madrid-spillere har meldt seg på og støttet opp under kampanjen. I skrivende stund har både Casemiro, Gareth Bale, Vinícius Júnior, Rodrygo Goes, Thibaut Courtois, Marcelo, Isco, Dani Carvajal, Zinédine Zidane, Reinier Jesús, Lucas Vázquez, Luka Modrić, og Federico Valverde, i tillegg til basketballspillerne Sergio Llull og Edy Tavares, postet innlegg på Instagram under hashtaggen #BlackOutTuesday.

Først ut var imidlertid Real Madrids leiesoldat, Achraf Hakimi. Marokkaneren, som er på utlån fra Real Madrid ut nåværende sesong, scoret for Borussia Dortmund i kampen mot SC Paderborn. Høyrebacken feiret ved å vise frem t-skjorten som han hadde under drakten, hvor han hadde skrevet «Justice for George Floyd». På sosiale medier tok han til orde for rettferdighet og skrev at «sammen skal vi beseire rasismen». En av Dortmunds aller største stjerner, Jadon Sancho, scoret hattrick i den samme kampen og hadde også det samme budskapet som Hakimi under drakten.

Vi i Real Madrid Norge har ikke rettigheter til å publisere bilder fra Dortmund-kampen, men klikk her for å se et eksternt bilde hvor Hakimi ber om rettferdighet for George Floyd.

Pmn6