Extra large hakimi 3

Hakimi slår eliten i ny statistikk

Det har vært skrevet mye om Hakimi denne sesongen og det med god grunn. Ny statistikk viser at Hakimi er blant de beste backene i Europa for øyeblikket.

Ikke mye var forventet av Hakimi når han tok turen til Tyskland for to sesonger siden. Hakimi hadde fått sin deby av Zidane sesongen før og spilte også en rekke kamper. De fleste ble imponert over den enorme farten og offensive ferdigheter, men det skortet litt opp på sluttproduktet. Hakimi var den gang bare 18 år og det var vanskelig å se hvor langt han ville komme. Denne sesongen har Hakimi tatt helt av, spesielt siden Lucien Favre la om til 3-4-3. Tallene viser hvor god han egentlig er.

Hakimi har vært involvert i 19 scoringer så langt denne sesongen. Dette stiller han likt med brasilianske Maicon som vant "the treble" med Inter i 09/10-sesongen. Dani Alves er den eneste som slår Hakimi med sine 22 involveringer samme sesong. Kimmich følger etter med 18 involveringer i 17/18 sesongen. Jordi Alba og Alexander Arnold står likt med 16 involveringer forrige sesong. Philip Lahm har 15 fra 12/13-sesongen, Marcelo har 14 i 16/17-sesongen og Carvajal har 10 fra 16/17-sesongen. Det er dermed kun Dani Alves som slår Hakimi foreløpig. Alexander Arnold har foreløpig 16 involveringer og har 9 kamper gjenstående i sesongen. Engelskmannen er dermed en eneste som er i nærheten av å slå Hakimi for denne sesongen.

Tallene viser absolutt at Hakimi kan prestere på nivå med de aller beste, ihvertfall under de rette omstendighetene. Fortsetter han sånn vil han ende opp som en av de beste backene i historien og han er Madrids eiendom. Hvordan Zidane balanserer forholdet mellom Carvajal og Hakimi neste sesong blir spennende, men med statistikken ovenfor er det ingen tvil om at Madrid må gjøre det som skal til for å holde han fornøyd.

Pmn6