Extra large mariano mot barcelona
EFFEKTIV: Mariano har ikke fått mange minutter i Real Madrid-trøyen, men han har har vært svært effektiv foran mål.

Mariano slår Ronaldo i ny statistikk

Mariano er den minst brukte Real Madrid-spilleren denne sesongen, men allikevel var det han som satte spikeren i kista mot Barcelona i mars. Nå tyder en ny statistikk på at han har en plass i laget.

Ny statistikk viser at Mariano er den som raskeskt har nådd 10 scoringer på færrest minutter i Real Madrids historie. Mariano troner altså over både Ronaldo, Higuaín, Benzema og Raúl. På 37 kamper og 976 minutter nådde han sin tiende scoring. Benzema brukte like mange kamper, men måtte spille 1827 minutter for å nå samme milepæl. Ronaldo brukte 31 kamper, men 1993 minutter. Statistikken kan kanskje virke meningsløs, men dette bør gi Zidane litt ekstra hodepine.

Nå som Jovic er ute med skade og Benzema ikke har vært på sitt beste i andre halvdel, kan Mariano være nøkkelen. Mariano har vist flere ganger at han gir alt på banen og at han er uredd. Han er også fornøyd med å være nummer to, kanskje også nummer tre, og han er en spiller man kan stole på. Mariano vil kanskje aldri bli noe annet enn en reservespiller, men det er kanskje like greit. Nå som sesongen skal avsluttes og det blir tett mellom kampene, kan Mariano bli Madrids superreserve. 

Mariano ble hentet tilbake fra Lyon i fjor sesongen og ble tildelt draktnummer syv. Sesongen gikk aldri helt som planlagt og Mariano befant seg som regel på benken. Denne sesongen så situasjonen enda mørkere ut. Jovic ble hentet for en stor pengesum og Benzema leverte scoringer på bestilling. Både fans og Zidane hadde glemt helt at Mariano satt klar på benken. Denne sesongen har det blitt to kamper og en scoring. Mariano fortjener flere muligheter og kan bli avgjørende i kampen om seriegullet.

Pmn6