Extra large 0 1  13
KLAR: Zinedine Zidane er klar for å gjenåpne sesongen igjen, og mener laget er godt forberedt.

Zidane: – Hazard er i bra form

Zinedine Zidane mener laget har fått foreberedt seg bra og synes det er gode nyheter at Hazard er tilbake.

Søndag kveld klokka 19.30 returnerer Real Madrid til LaLiga etter fotballen stoppet opp på grunn av coronaviruset. Eibar står på motsatt banehalvdel på Estadio Alfredi di Stefano, og det er bare tre poeng som gjelder for Los Blancos etter Barcelonas seier over Real Mallorca lørdag kveld. På pressekonferansen i forkant av Eibar-kampen snakket Zidane om hvordan det blir å få tilbake Eden Hazard og Marco Asensio, og innrømmet at hans 200. kamp som trener for Real Madrid kommer til å bli den merkeligste av dem alle, men først ville franskmannen sende sine tanker til de som har hatt det verst under coronaviruset:

Jeg vil sende mine tanker overfor alle de som har mistet sine kjære i disse veldig vanskelige tider. Jeg vil også takke alt helsepersonell og de som har jobbet for å redde folks liv, og selvfølgelig til alle medlemmene av Real Madrid-familien som ikke lenger er med oss. Dette er tøffe og rare tider, men det var viktig å snakke om dette først.

Forberedelsene før LaLiga-returen

Vi vet at vi har vært gjennom tøffe tider. Mange har hatt en verre periode enn oss, og vi er heldige nok til å kunne starte på igjen. Spillerne er glade og takknemlige for å komme tilbake på jobb. Vi har gjort noe veldig bra treningsarbeid, det er det ingen tvil om, og er klare for at ligaen starter opp igjen, som er det viktigste. 

Å spille på Estadio Alfredo Di Stéfano

Det er stadionet vårt. Vi er vant til å spille på Bernabéu, men vi vil tilpasse oss omstendighetene. Vi er glade. Vi har trent der, dimensjonene er de samme og vi er klare til å spille på Di Stéfano.

Å velge ut laget

Dette er Real Madrid og vi har de beste spillerne. Jeg vet at jeg vil ha litt utvalgshodepine, som jeg alltid har. Det er jobben min. Trenerjobben er å velge mellom de 25 spillerne. Vi har tre eller fire spillere som er skadet. Alle som er tilgjengelige er i god form, og jeg tar beslutningene mine. Det gode er at de alle vil være på benken, og jeg liker at de alle vil være tilgjengelige. De har trent veldig bra denne uken, og jeg har sjansen til å velge blant de 23 spillerne som vil være på benken.

Hazard & Asensios form

Det positive er at de har hatt tid til å forberede seg, akkurat som de andre spillerne. Marco har hatt litt av en langtidsskade, men han trener nå som normalt. Det er det samme med Eden. De er tilgjengelige og vil være med oss, og det er gode nyheter.

Den nye regelen om fem innbytter

Jeg tror ikke det er en ulempe eller er til fordel for noen. Jeg tenker ikke på det. Det er en ny regel og vi tilpasser oss hva vi står overfor. Vi kommer til å ha sjansen til å ta med oss 23 spillere og vi tilpasser oss det. Vi opplever så rare tider at vi bare er glade for å være tilbake og spille. Spillerne kommer først fordi det er de som skal ut og spille og vi er klare for alt. Det kommer an på hvordan utvikler seg. I en kamp kan det hende du benytter deg av alle fem innbyttene og i andre kamper bare to. Det er bra å ha muligheten til fem bytter, og vi får se hvilken form vi avslutter hver kamp i.

Å spille bak lukkede dører

Jeg liker ikke å spille bak lukkede dører. Men vi tilpasser oss situasjonen vi er i. Det er en regjering på plass og folk som jobber med det, og vi aksepterer det. Det vil ikke fjerne noe av vår spenning med å komme tilbake på banen. Jeg er sikker på at vi kommer til å savne fansen vår, men vi vil gi alt der ute uansett om det er bak lukkede dører. I fremtiden må vi se om de ansvarlige endrer ting. Jeg har vært fotballspiller og min følelse er at vi liker å spille med fans på stadionene.

To hundre kamper ved Real Madrid-roret

Det blir den rareste kampen av de alle. Bak lukkede dører og på Di Stéfano. Men som vi vet hva som skjer og er klare. Vi vil være fokuserte på å få til en god prestasjon og prøve å vinne kampen. Jeg tenker ikke på å overgå noen. Det viktige er hva jeg gjør hver dag og det er fantastisk å være en del av klubben, og jeg tar fult ansvar for alt jeg gjør fordi det er det jeg liker å gjøre. Jeg liker å være sammen med spillerne fordi det er en velsignelse. Jeg er alltid takknemlig for at Real Madrid ga meg denne muligheten. Jeg elsker Spania og livet jeg lever her. Jeg får mest mulig ut av hvert øyeblikk i denne klubben. 

Å spille etter Barcelona

Det er bare sånn kampprogrammet er. Vi kan si det samme om hviletiden. Vi er glade for å være tilbake og tilpasser oss situasjonen. Vi er vant til å spille hver tredje dag. Det er ingen unnskyldninger og vi kommer for å forberede oss skikkelig for de resterende kampene. Vi kommer til å gå ut og gi alt i den siste måneden med kamper. 

Situasjonen til Hazard & Jović

Det går veldig bra med Eden, han er glad for å være tilbake med oss og være tilbake med laget. Når det gjelder [Luka] Jović, er den dårlige nyheten at han skadet seg hjemme. Det var synd fordi han vil være utilgjengelig en stund, jeg vet ikke hvor lenge. Vi får se om han klarer å komme tilbake før sesongslutt.

Hvordan takler dere presset?

Situasjonen er at vi er to poeng bak teten. Vi har elleve cupfinaler foran oss og vi skal prøve å gi alt for å vinne LaLiga.

Å sammenligne resten av LaLiga-sesongen med et VM eller EM

Jeg liker den sammenligningen. Spillerne mine vet hvordan det er å spille i cupfinaler, i utslagsrunder og hvor viktig forberedelse er, og vi har forberedt oss veldig bra. Søndag spiller vi vår første kamp og vi vil gå ut og gi alt vi kan på banen. Jeg tror på arbeidet vi har gjort med spillerne, og nå er det på tide å vise det ute på banen i hver kamp.

Preferanse for LaLiga eller Champions League

Noen ganger uttrykker jeg meg litt dårlig på grunn av spansken min. For meg er hver kamp vi spiller viktig og det gjelder også for vennskapskampene. LaLiga er en veldig lang turnering. Jeg liker det. Hvis du presterer bra i LaLiga hele tiden, vil du også gjøre det bra i Champions League. Det er den vanskeligste, lengste og tøffeste konkurransen. Spansk fotball er tøff, du møter tøffe lag og jeg elsker den. Når du tar på deg Real Madrid-drakta er hver kamp viktig.

Hva savnet du mest under nedstengingen under corona-krisen?

Friheten min. Ingen liker når du bare må være hjemme, men det var det vi måtte gjøre, det var en veldig tøff pandemi, men du må være positiv og ting vil komme tilbake til det normale, tenke på fremtiden og håpe at alt går rett vei.
Pmn6