Extra large  2vc9178 2thumb  1
OFFENSIV: Marcelo viste mot Eibar at Ferland Mendy enda skal jobbe for spilletiden denne sesongen.

Før kampen: Valencia (H)

En solid førsteomgang var nok til å sikre alle tre poengene mot lille Eibar på Estadio Alfredo Di Stéfano, men skal bedriften gjentas mot Valencia må Real Madrid heve nivået fra den forferdelige andreomgangen. Real Madrid - Valencia 18.06 kl22:00 Strive Sport

Enda en hjemmekamp på Estadio Alfredo Di Stéfano, og denne gangen er det langt mer profilerte Valencia som står på motsatt banehalvdel. Flaggermusene fikk en skikkelig kilevink i sitt lokaloppgjør mot forstadslaget Levante, hvor de tapte to poeng hele fem minutter på overtid. Det er nok en bedrift de gjerne skulle vært foruten. 

Real Madrid på sin side feide Eibar av banen i løpet av kampens 30 første minutter, men utover i kampen ble den dårlige kampformen langt mer gjennomskuelig enn nok Zinedine ZIdanne kunne tenkt seg. 

Noen spørsmål ble besvart 

Før kampen var det store spørsmålstegn rundt Eden Hazards form, spesielt med tanke på hvordan belgieren så ut sist etter en lengre ferie. Den dyrkjøpte vingen kunne nok lette flere av supporterne, og i løpet av første omgangen var han nærmest et konstant uromoment for det stakkars Eibar forsvaret som hadde mer en nok å holde følge. Om det var for at belgieren var i god form, eller for at Eibars forsvarsspillere har tilbrakt den lange karantenen sin i små leiligheter hvor det å drive trening har vist seg å være vanskelig er enda usikkert. Jeg heller mot at belgieren er i form, og revansjesugen. 

Marco Asensio var for første gang på nesten ett år i en Real Madrid-tropp, men noe overraskende fikk den tidligere Mallorca-spilleren ikke et eneste minutt på banen. Om det var av taktiske årsaker, eller om Zidane faktisk var oppriktig redd for å spille ut Asensio for tidlig er vanskelig å si. Det som derimot er sikkert, det er at Real Madrids høyrekant er like betent som når leddbåndet til Asensio røyk. Hverken Rodrygo eller Gareth Bale skremte noen gjennom sine minutter på banen søndagskvelden, og i så måte burde Asensio komme til dekket bord. 

Hvem tar høyreflanken? 

En annen ving det har vært snakket en del om i korona-pausen er Vinícius Júnior,  som etter rapportene skal ha trent godt, samtidig som han har ordnet seg med egen fysisk trener og kokk. Brassen kom også innpå i løpet av kampen, men 19-åringens ferdigheter på siste tredjedel av banen er ikke blitt bedre gjennom lockdownen. Ut i fra det han viste mot Eibar, så er han neppe aktuell på en høyrekant mot Valencia. 

Så er spørsmålet om Zidane tørr å gamble med Asensio allerede imorgen kveld, eller om han velger å spille ut Isco. Magikeren fra Andalusia har tidvis vært enorm denne sesongen, i alle fall de gangene han har fått ett større offensivt ansvar. Isco er om mulig et sikkert valg. 

Flaggermusene 

Flaggermusene fra Costa Bianca er antageligvis det laget i La Liga som har vært rammet hardest av korona, i alle fall rent fysisk. Etter Champions League møtet mot Atlanta,  så fikk store deler av spillerstallen påvist viruset. Alle er kommet fra det med helsen i behold, selv om sprekken på overtid mot Levante på overtid tyder på at enda noen er litt varm i topplokket. 

Det har vært en merkelig Valencia-sesong så langt. På tross av vekslende resultater, så henger likevel laget fra Spanias tredje største by med i kampen om Champions League-plass. Selv om tidligere Real Madrid-spiller og nåværende Valencia-manager Albert Celades etterhvert har fått god dreis på skuta etter at han noe kontroversielt etter Marcelino i høst, så er likevel alt fra fryd og gammen. Mye av grunnen ligger hos et shaky-forsvar, hvor Mouctar Diakhaby  som av flere beskrives som selve definisjonen på katastrofe fortsatt er å anse som en fast-starter. 

Med begrensede alternativer på stopperplass, så er det fullt mulig at Celades nok en gang må stole på Diakhaby mot Real Madrid også. Det kan være noe Real Madrid angrepet kan dra nytte av, om ikke den høyreiste franskmannen skulle finne på å motbevise kritikken. Det finnes i alle fall ikke noe bedre tidspunkt. 

Potensiell startellever: Courtois, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Valverde, Isco, Benzema, Hazard

Hvem tror du får "høyrekanten"? 


Pmn6