Mallorca 0 – 0 Real Madrid

Ligapremieren ble en kjedelig affære.

Det som skulle bli Jose Mourinhos første ligaseier bak roret i Real Madrid, endte dermed i et aldri så lite antiklimaks. Real Madrid skapte sjanser gjennom hele kampen, men Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain har nok ikke stilt inn siktet godt nok helt ennå. De to var de største sjansesløserne i en ellers godt utført kamp, defensivt og organisasjonsmessig.

Første omgang var Real Madrids desidert dårligste. Man fikk til lite kollektivt, skapte få sjanser og var i det hele tatt preget av at man som alltid starter sesongen med en hel skokk av nye spillere. I andre omgang strammes det hele litt mer opp, og Madrid legger et større trykk på Mallorca. Tidvis kjører man hjemmelaget langt inn i egen sekstenmeter, men man er altfor upresise i siste fase.

Sjansesløseriet til tross, som bortekamp var ikke dette noen forferdelig start på Mourinho-eventyret. Selvsagt er det synd at man allerede ligger to poeng bak Barcelona, men i kampen mot fjorårets femteplasserte La Liga-lag, kan man leve med ett poeng. Michael Laudrups menn så sterkere ut enn mange først hadde antatt, og laget som sliter tungt økonomisk, sto frem som en samlet og hardtarbeidene motstander.

Hva gjelder spillerprestasjonen var de aller fleste på det jevne, og ingen fortjener verken spesielt mye heder, ei heller å bli slaktet. Angel di Maria kom i så tilfelle dårligst ut av de nye, da dette unektelig aldri var noen kamp for argentineren. I tillegg kan man plukke med seg at både Khedira, men kanskje spesielt Özil kommer inn og forsterker laget. Ingen burde være overrasket hvis sistnevnte har spilt seg inn i laget i løpet av noen få uker.

Pmn6