Large militao
3 Éder Militão

Født: 18. januar 1998
Fødested: Sertãozinho (Brasil)
Høyde: 186 cm
Vekt: 78 kg

Karriere:
Sao Paulo ungdomslag (2011-2017)
Sao Paulo (2017-2018)
Porto (2018-2019)
Real Madrid (2019- )

•Hvem er Éder Militão?
Éder Militão ble født i Sertãozinho, som er en kommune i São Paulo med rundt 100 000 innbyggere. Han startet å spille for São Paulos akademi når han var ti år, og fikk sin profesjonelle debut for samme klubb i 2017. Han spilte kun 37 kamper for São Paulo og var bare i Brasil i et år før han 7.august 2018 skrev under på en 5-årskontrakt med Porto. Der gjorde han sine saker meget bra, og vant flere ganger prisen for månedens beste forsvarsspiller allerede i sin første sesong i Europa.

Ting har gått veldig fort for den høyvokste stopperen som bekler høyreback-posisjonen også med bravur. Allerede i mars ble det bekreftet at Real Madrid hadde signert han for 50 millioner Euro, og han blir ansett som en av verdens største forsvarsstalenter.

Som spiller er han ekstremt aggressiv, og har ingenting imot å lage frispark høyt i banen mot angrepsspillere. Han er meget god i lufta, rask og har gode ferdigheter med ball i beina. Han har alt man ser etter i en moderne forsvarsspiller og tidligere verdensmester med Brasil, Ricardo Rocha har beskrevet han på følgende måte:

"Han er alt du ser etter i en forsvarsspiller. Han bekler flere posisjoner i forsvar, og det jeg merket best var hans sterke personlighet. Jeg ble så overrasket at jeg ringte Roberto Carlos og flere speidere for å la dem vite om denne spilleren. Porto har et godt øye for talenter, og derfor endte han opp der til slutt."

Flere klubber var interesserte i Militão, blant annet Manchester United, men brasilianeren valgte Real Madrid. Det blir spennende å se om han kan følge i fotsporene til Roberto Carlos og Marcelo i Real Madrid, nemlig å bli en legende.