Large bale
11 Gareth Bale

Født: 16. Juli 1989
Alder: 29 år
Fødested: Cardiff (Wales)
Høyde: 185 cm
Vekt: 81 kg
Antall år i klubben totalt: 5
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 13

Kontrakt: Utgår 30. juni 2022

Karriere:
Southampton (2005-2007)
Tottenham (2007-2013)
Real Madrid (2013- )

Gareth Bale ble født 16.juli 1989 i Cardiff, Wales. Bale kom til Real Madrid sommeren 2013 fra Tottenham Hotspurs. Gareth Bale var 9 år da han ble oppdaget av Southampton. “The saints” fikk øye på Bale under en skoleturnering. Bale gikk på Whithchurch skole i Cardiff fram til han fikk prøvespille for Southampton ungdomslag i en alder av 15 år. Bale overbeviste når det gjaldt så mest og waliseren fikk kontrakt med Southampton sitt ungdomsakademi.

Bale sin tid i Southampton ble en stor suksess og allerede i en alder av 16 år og 275 dager fikk han A-lags debuten for "The saints".Daværende Southampton manager George Burley var så fornøyd med unggutten at han lot Bale få spille nesten alle kampene for Southampton i Championship i debut-sesongen.

Som følge av storspill for “the saints” tok daværende Wales landslagstrener: John Toschack Toschack med Bale i Wales sin A-landslagstropp. Toschack slapp Bale til allerede i debutkampen. I en alder av 16 år og 215 dager ble Bale den yngste A-landslagsspilleren noen gang for Wales. Bale noterte seg for en kampavgjørende assist. Bale ble 5 måneder senere Wales sin yngste målskårer når han debuterte fra start i EM-kvalik mot Slovakia.

Flere fikk navnet Gareth Bale på blokka og unggutten ble jaktet på av både Manchester United og Tottenham, men spilleren valgte til slutt Tottenham. Bale ble i mai 2007 solgt til Londons-klubben; Tottenham for £10millioner.

Bale viste seg fram for White Hart Lane-publikumet med en gang og skåret allerede en uke etter overgangen til Tottenham. Men etter det gikk alt som kunne gå galt gikk galt. Bale slet med skader og når han først spilte vant ikke laget. Med Bale på banen gikk Tottenham hele 21 kamper på rad uten seier.

Etter en grusom start på 2009-10 sesong for Bale, kjempet han seg sakte, men sikkert tilbake i storform. Under skadefraværet til Assou-Ekotto visste Bale seg fram for alvor. Flere strålende kamper og sterkt delaktig i at Tottenham kvalifiserte seg til Champions league. Assou-Ekotto kom tilbake sesongen etter, noe som førte til at Bale ble flyttet opp som venstre ving. Bale fant seg raskt til rette i kantposisjon og tok store steg som spiller. Bale ble i 2011 belønnet med “PFA footballer of the year” og har ikke sett seg tilbake siden den gang. I 2012 ble Bale kåret til Premier League beste spiller og endte i 2012-13 sesongen opp med 21 nettkjenninger for Londons-klubben.

Etter strålende spill for Tottenham, viste Real Madrid interesse. Etter 110 dager med knallharde-forhandlinger ble Gareth Bale endelig klar for "Los Blancos". Bale har etter overgangen fra Tottenham scoret tre Champions League-finale mål for Los Blancos.