Large james
16 James Rodríguez

Født: 12. juli 1991
Alder: 25 år
Fødested: Cúcuta (Colombia)
Høyde: 180 cm
Vekt: 75 kg
Antall år i klubben totalt: 3
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 7

Kontrakt: Utgår 30. juni 2020

Karriere:
Club Atlético Banfield (2008 - 2010)
Porto (2010 - 2013)
Monaco (2013 - 2014)
Real Madrid (2014 - 2017)
Bayern München (2017 - 2019)
Real Madrid (2019 - )

23 år gamle James tok hele fotballverdenen med storm da han skjøt seg til toppscorertittelen i Brasil-VM. For de som hadde fulgt ham over lengre tid, kom ikke dette som noe stort sjokk. James David Rodríguez Rubio ble født 12. juli 1991. Han er sønn av Wilson James Rodriguez Bedolla og Maria Del Pilar Rubio og vokste opp i Cucutá, en by som ligger øst i Colombia.
Det gikk ikke lenge før James fant veien til fotballbanen. Allerede som fireåring begynte colombianeren å spille for Envigado, en klubb han debuterte for profesjonelt i 2006.

I 2008 signerte han for Banfield. 7. februar 2009 fikk han sin debut som 17-åring, og han scoret sitt første mål for klubben 20 dager senere med et langskudd i 3-1-seieren over Rosario Central.
James imponerte så mye for Banfield at han ble snappet opp av Porto for drøyt €5 millioner i 2010. Hans første sesong ble vellykket. Han fikk 24 kamper i en sesong hvor Porto vant ligaen og Europa League. Samme år ble han belønnet med en ny kontrakt og en utkjøpsklausul på €45 millioner. Det skulle ikke gå lang tid før utkjøpsklausulen ble aktivert. James herjet i Portugal og vant blant annet tre ligatitler, den portugisiske cupen og ble kåret til årets spiller i Portugal i 2012.

Dette fanget mange storklubbers interesse, men til slutt valgte han å gå til Monaco for €45 millioner i 2013.
James gikk selvsagt rett inn i startoppstillingen for den nyrike og nyopprykkede klubben. Hans første og eneste sesong i Ligue 1 ble en suksess. Monaco tok sølv bak et suverent PSG, mens James scoret ni mål og ble ligaens assistkonge med 12 målgivende pasninger på 34 kamper. Det virkelige gjennombruddet kom likevel ikke før i årets VM i Brasil.

James scoret i hver eneste kamp han spilte og endte som mesterskapets toppscorer med seks mål. Langskuddet hans mot Uruguay ble kåret til VMs vakreste, mens Japan-målet havnet på tredjeplass i FIFAs offisielle kåring.
Interessen fra de europeiske toppklubbene flammet naturligvis opp etter 23-åringens storspill. Det tok riktignok ikke lang tid før. James gikk ut og hintet om at drømmen hans var å spille for Real Madrid, og snart var avtalen i boks. 22. juli 2014 ble James bekreftet som ny Real Madrid-spiller.

James er en spiller med fantastiske individuelle ferdigheter. Han har et godt overblikk, noe han beviste da han ble assistkonge i Ligue 1, og er ektremt god på å skape målsjanser for lagkameratene sine. Han trives best i tierrollen, hvor han kan utnytte drible- og pasningsferdighetene sine. Unggutten har først og fremst vært kjent som en skapende spiller, men i sommer viste han også at han kan avslutte angrepene. James scoret hele seks mål i VM i Brasil og stakk dermed av med toppscorertittelen.

Colombianeren hadde en god debut-sesong i kongehvitt, men etter Zinedine Zidanes inntog i klubben, samt etter å ha slitt med skader, så gikk den teknisk begavede midtbanespilleren på et to sesonger langt utlån til Bayern München sommeren 2017, etter å ha vunnet to strake Champions League-titler som tilskuer i Real Madrid. Etter to Bundesliga-titler så kom både klubb og spiller til enighet om å ikke gjøre overgangen permanent, og nå tar James Rodríguez fatt på sin andre periode som Real Madrid-spiller, hvor han tar opp kampen for en plass i førsteelleveren til Real Madrid.