Large jesu s vallejo
3 Jesús Vallejo

Født: 5. januar 1997
Alder: 21 år
Fødested: Zaragoza (Spania)
Høyde: 184 cm
Vekt: 79 kg
Antall år i klubben totalt: 1
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 4

Kontrakt: 30. juni 2021

Karriere:
Real Zaragoza-akademiet
Real Zaragoza (2014-16)
Eintracht Frankfurt (2016-17)
Real Madrid (2017- )

Jesús Vallejo Lázaro ble født i Zaragoza i januar 1997. Spanjolen begynte tidlig å leke med ball og han spilte sine første fotballkamper i klubben CD Oliver, før han ble en del av akademiet til Real Zaragoza i en alder av elleve år. Den spanske midtstopperen ble fort lagt merke til og han steg fort i gradene i klubben. I forkant av 2015/16-sesongen hvor Vallejo var lånt ut til Real Zaragoza ble spanjolen utnevnt til lagets kaptein, bare 18 år gammel.

Jesús Vallejo ble klar for Real Madrid sommeren 2015. Etter å ha gått gradene i akademiet til barndomsklubben Real Zaragoza så havnet spanjolen på ønskelisten til både Real Madrid og Barcelona. Begge gigantene jaktet Vallejo, men valget falt på Real Madrid som betalte Real Zaragoza €5 millioner, og Los Blancos offentliggjorde kjøpet 31. juli 2015.

Midtstopperen måtte derimot se lenge etter førstelagsspill i Madrid, og han ble sendt rett på utlån tilbake til barndomsklubben i Segunda Divísion. Til tross for skadeplager så var Vallejo en av Los Maños' beste spillere i 2015/16-sesongen, men veien til førstelagsspill var fortsatt lang, og endte med nok et utlån for midtstopperen, denne gang var det tyske Eintracht Frankfurt som var destinasjonen for mannen fra Zaragoza.

Vallejo tok Bundesliga med storm og spilte seg raskt inn i Frankfurt-laget. Frankfurt leverte en meget sterk høstsesong, med en Jesús Vallejo i kjempeform. Superlativene haglet rundt den talentfulle midtstopperen og det så mer og mer sannsynlig ut at han skulle få sjansen i Real Madrid den kommende sesongen.

Mot slutten av sesongen pådro Vallejo seg en hamstring-skade som satte han ut store deler av sesonginnspurten, men han rakk U21-EM i Polen. Der var han en av Spanias beste spillere i et særdeles godt Spania-lag som fikk sølv i turneringen. Etter dette ble det besluttet at han fikk en plass i Real Madrid-troppen i 2017/2018-sesongen. Sesongen gikk nok ikke som planlagt for unggutten som spilte bra når han fikk sjansen, men som dessverre var preget av mange skader og tilbakeslag.

Jesús Vallejo er en spiller som mange i Real Madrid-systemet har veldig stor tro på. Han er en uredd midtstopper som er veldig god til å posisjonere seg og som besitter et veldig høyt tempo. Dersom han blir kvitt alle skadene, er det ingen tvil om at han kommer til å bli en verdensklasse-midtstopper.