Large benzema
9 Karim Benzema

Født: 19. desember 1987
Alder: 30 år
Fødested: Lyon (Frankrike)
Høyde: 185 cm
Vekt: 81 kg
Antall år i klubben totalt: 9
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 16

Kontrakt: Utgår 30. juni 2021

Karriere:
SC Bron Terraillon (1995-96)
Olympique de Lyon-akademiet (1996-04)
Olympique de Lyon (2004-09)
Real Madrid (2009- )

Karim Benzema ble født Lyon, hovedstaden i Rhône-Alpes, Frankrike. Han vokste opp i en arbeiderklassefamilie som opprinnelig var fra Algerie. Hans fotballkarrière startet allerede da han var ni år gammel og startet å spille for Olympique Lyon. Her vokste han frem til å bli en av akademiets beste spillere, og et av høydepunktene var da han skåret hele 38 mål under en sesong for u-16 laget, samtidig som han var med på å vinne U-17 EM i 2004. Han debuterte for førstelaget som 17 åring den 15. januar 2005 mot Metz, og hadde en målgivende pasning til seiersmålet.

I Lyon ble han matchet forsiktig, og sakte men sikkert ble han en meget viktig spiller for klubben til tross for sin unge alder. I 2007-08 sesongen, da spillere som John Carew, Sylvian Wiltord og Florent Malouda forlot klubben, ble Benzema gitt draktnummer 10 og førsterett på spissplassen. Karim takket for tilliten og skåret 31 mål på 51 kamper og hjalp Lyon til sin første dobbel(hjemlig cup og liga) i historien.

Den første juli 2009 annonserte Lyon at de hadde blitt enige med Real Madrid om en overgang for Karim Benzema. Overgangssummen var på €35 millioner. 9.juli passerte Benzema den medisinske testen og signerte sin personlige seksårs-kontrakt med den spanske klubben.

I løpet av sin Real Madrid-karriere har han vunnet alt som vinnes kan, og har i mange år vært det ubestridte førstevalget på spiss-plassen. Han har mottatt kritikk fra fansen på grunn av at han ikke scorer så mange mål, men han er vital med sine målgivende pasninger.

Benzemas spillestil er basert på teknikk, finesse og fysikk. Han har et fantastisk finterepertoar og er en kreativ spiller som like gjerne kan gi en målgivende som å skåre selv. Franskmannen liker å falle dypt for å hente ballen og være en del av oppbyggingen av angrepet, slik at han både kan utfordre motstanderen selv og spille lagkamerater gode. Benzemas fotballforståelse og intelligens på banen gjør han til en farlig mann rundt motstanderens 16-meter.