Large keylor navas
1 Keylor Navas

Født: 15. desember 1986
Alder: 31 år
Fødested: San Isidro (Costa Rica)
Høyde: 185 cm
Vekt: 80 kg
Antall år i klubben totalt: 4
Trofeer vunnet med Real Madrid: 11

Kontrakt: Utgår 30. juni 2020

Karriere:
Deportivo Saprissa (2005-10)
Albacete (2010-11)
Levante (2011-14)
Real Madrid (2014- )

Keylor Navas ble født i San Isidro i Costa Rica i 1986, og hadde alltid en drøm å bli profesjonell fotballspiller. Costa-Ricaneren fikk sin profesjonelle debut for Deportivo Saprissa i 2005. De tre første sesongene var han andrekeeper, men jobbet seg etterhvert inn til en fast plass på laget, og fikk masse skryt for sin mentale styrke og dedikasjon. På de fem årene som han spilte i Deportivo Saprissa vant han syv trofeer før han tok turen til Europa.

I 2010 tiltrakk han seg oppmerksomheten til Segunda-klubben Albacete, og det endte med at han signerte for klubben og tok turen til Spania. Til tross for at han leverte godt i Albacete endte sesongen med nedrykk og han ble sendt videre på utlån til LaLiga-klubben Levante. Der var han tlltenkt en rolle som andrekeeper, men det tok ikke lang tid før de så at han hadde noe spesielt ved seg. Navas gjorde sakene sine meget bra i Levante og ble en yndling blant Levante-supporterne. I 2013/2014-sesongen ble han nominert til sesongens beste målvakt ved siden av Courtois og Caballero. Og nå hadde virkelig større klubber fått opp øynene for Costa Ricaneren.

3.august 2014 bestemte Real Madrid seg for å trigge utkjøpsklausulen i kontrakten hans som var på €10M, etter at Navas hadde levert fantastiske prestasjoner i VM for Costa Rica. Han fikk senere sin debut for Los Blancos i en LaLiga kamp mot Elche i september 2014. Den påfølgende sesongen ble Iker Casillas sendt til Porto og dermed bestemte Ancelotti seg for å satse på Keylor Navas som førstekeeper. Siden har han ikke sett seg tilbake og han har vært en del av det historiske Real Madrid-laget som nå har vunnet Champions League tre sesonger på rad. Han har i tillegg vunnet LaLiga, Supercopa de Espana, FIFA Club World Cup og UEFA Super Cup med Real Madrid.

Keylor Navas har flere ganger uttalt at han er en veldig religiøs mann. Når Los Blancos scorer tegner han alltid korset og peker opp mot himmelen. Ifølge han selv så ber han flere ganger hver dag og mener at han aldri hadde nådd så langt uten guds hjelp.