Large lucas
17 Lucas Vázquez

Født: 1. juli 1991
Alder: 26 år
Fødested: Curtis (A Coruña, Spania)
Høyde: 173 cm
Vekt: 70 kg
Antall år i klubben totalt: 10
Antall trofeer vunnet med Real Madrid: 10

Kontrakt: Utgår 30. juni 2021

Karriere:
C. D. Curtis (2000-04)
Ural C. F. (2004-07)
Real Madrid-akademiet (01/07/2007)
Under-17s (2007-08)
Under-18s (2008-09)
Under-19s (2009-10)
Real Madrid C (2010-11)
Castilla (2011-14)
Espanyol (2014-15)
Real Madrid (2015- )

Lucas Vázquez Iglesias ble født 1. juli 1991. Han vokste opp i Curtis, like utenfor A Coruña, hvor alt lå til rette for de fleste idrettsaktiviteter. Lucas har alltid vært en aktiv gutt. Han fattet fort interesse for basketball og tennis og brukte mye tid på dette, noe han fortsatt gjør den dag i dag.

I det hele tatt var Lucas svært talentfull i de fleste idretter, men etter hvert som han vokste opp var det aldri noen tvil om at det var en fotballkarriere han ønsket å satse på. I 2000 ble han for første gang registrert for sitt lokale fotballag, CD Curtis. Unggutten lærte mye i klubben, men like etter sin 13-årsdag valgte han å flytte videre til Ural CF, en annen A Coruña-basert klubb.

Den kortvokste kantspilleren imponerte mange talentspeidere som Ural-spiller. Flere klubber var interesserte i den daværende 16-åringens tjenester, men til slutt var det Real Madrid som sikret seg Lucas’ underskrift. Spanjolen gikk rett inn på Juvenil C (U17-laget), før han fortsatte ferden oppover i gradene i klubben. I 2010/2011-sesongen var han spesielt god. Takket være hans flotte prestasjoner for Real Madrid C, ble han hentet opp til Castilla, hvor han fortsatt befinner seg i dag.

I 2011 debuterte Lucas for Castilla. Han ble for første gang involvert for klubbens andrelag mot Sporting Gijón B, i en kamp de kongehvite vant 1-0. Joselu, spilleren som skulle vise seg å bli lagets toppscorer, avgjorde kampen foran øynene på José Mourinho. Matchvinneren var imidlertid ikke den eneste som imponerte; Lucas spilte fra start og leverte en meget god kamp hjemme på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Resten av sesongen var Castillas nypromoterte høyreving imponerende. Utvisningen i El Derbi mot Atlético Madrid B var en liten ripe i lakken, men han reddet blant annet et viktig poeng mot Celta Vigo B, da han utlignet sju minutter før slutt. Totalt scoret han fire seriemål, men det aller deiligste kom nok i en treningskamp i sesongoppkjøringen for førstelaget i 2012. I EM-deltakernes fravær fikk flere Castilla-spillere sjansen i kampen mot Real Oviedo, og Lucas bestod testen med glans. Han åpnet scoringsballet, gjorde et glimrende forarbeid på 3-0-målet og var i det hele tatt en av banens aller beste spillere.

2013/2014-sesongen skulle vise seg å bli hans sterkeste for Castilla. Etter at Jesé Rodríguez, Álvaro Morata, Nacho Fernández, Denis Cheryshev og en rekke andre nøkkelspillere forsvant, var Lucas en av de få som ble igjen. Lucas endte opp med å bli en av lagets viktigste spillere den sesongen, og selv om det dessverre til slutt endte med nedrykk, imponerte Lucas så mye at han ble snappet opp av Espanyol på lån.

I Espanyol fikk Lucas prøve seg i La Liga, og her fortsatte fremgangen for unggutten. Fra sin posisjon på høyrekanten, har han plaget motspiller etter motspiller med sin høye fart og gode dribleferdigheter. Han endte til slutt opp med fire mål og seks målgivende pasninger, i tillegg til at han var den spilleren som fremprovoserte flest frispark av alle i hele La Liga.